Навігатор на 31-ше жовтня: куди піти у Києві

image
31 Жовтня 2019, 07:17
Поділитися:

Останній день жовтня буде холодним, зате гарячим на враження. І не тільки через Гелловін. Сьогодні можна побачити шедеври художні та хореографічні, послухати лекції про смерть у літературі та подивитися виставу про відьом у житті.

Вечір шедеврів сучасної хореографії

31 жовтня 2019 року у Жовтневому палаці в Києві відбудеться вечір сучасних балетів із циклу «Шедеври сучасної хореографії» від продюсерського центру Альони Матвієнко. До програми увійдуть вистави геніального хореографа Іржі Кіліана та Юрія Посохова.

Коли: о 19:00.
Де: МЦКМ «Жовтневий Палац».
Вартість: 250 – 2500 грн.


Вечір епатажний: Жіноча краса Василя Корчового

Маєте сентимент до сучасної скульптури? А пієтет до Мікеланджело? Якщо так, ви маєте нагоду поєднати одне з іншим − якщо завітаєте на персональну виставку київського митця Василя Корчового, котрого називають українським Мікеланджело. Крім того, Вам гарантовані: естетичний шок чи катарсис (на вибір), можливість художнього релаксу в першому випадку і широкий ряд варіантів у другому, шанс перевірити свою толерантність, сеанс пробудження прихованих чуттєвих імпульсів, зрештою, тест на здатність до розширення уявлень про межі і прояви жіночності. Вхід на відкриття вільний.

Коли:  з 18:00 по 21:00.
Де: Музей історії Києва.
Вартість: 70 грн.


Вечір у театрі: «Конотопська відьма»

Коли влаштовувати прем’єру вистави «Конотопська відьма», як не у вечір напередодні дня Всіх святих. Сатира, гумор та бурлеск тут поєднуються з блискучим професіоналізмом знавців фольклористів-акторів театру «Берегиня». Дотепними жартами та містичними подіями наповнені пригоди сотника Забрьохи та писаря Пістряка. А самі тільки прізвиська конотопських відьмочок змусять вас сміятися ще довго після вистави. Ми розкажемо про самодурство та здирство, які здатні загубити будь-яку гарну справу. А от чи притаманно це сучасній Україні, вирішувати вам.

Коли: о 19:00.
Де: Київський академічний театр Українського фольклору «Берегиня», вулиця Івана Миколайчука, 3.
Вартість: 250 грн.


Вечір у музеї: цифра для шедеврів

31 жовтня у Національному художньому музеї України відбудеться презентація першого тому електронного архіву українського неофіційного мистецтва другої половини ХХ століття «Ukrainian Unofficial», присвяченого київським художникам (UU#Kyiv). Архів містить близько 2 000 оцифрованих робіт з приватних і музейних зібрань унікальні світлини знищених або втрачених творів і відеоматеріали, що публікуються вперше.

Коли: о 19:00.
Де: Національний художній музей України, м. Київ, вул. Грушевського, 6.
Вартість: 10 – 40 грн.


Вечір літературний: «Дівчата й Смерть»

«Дівчата й Смерть» – це дискусія двох авторок, Вероніки Волинської та Поліни Яцюк, про Смерть. Говоритимуть про смерть у літературі, в сучасній фантастиці і науці, про трансформацію відношення до смерті в XXI столітті, іморталізм і трансгуманізм. Під час заходу також влаштують фотосесію з авторками, автограф-сесію та розіграш книг серед учасників за кращий гелловінський грим.

Коли: о 19:00.
Де: книгарня «Буква», вул. Б. Хмельницького, 3-б.
Вхід вільний

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ