У Києві ліквідували радіаційну аварію

image
29 Жовтня 2019, 21:02
Поділитися:

Надзвичайна подія сталася в лабораторії центральної геофізичної обсерваторії ДСНС України, яка розташована у Голосіївському районі на проспекті Науки, 39. Фахівці зафіксували у приміщенні підвищений рівень радіації. Наразі загрозу нейтралізували.

Про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження.

– 29 жовтня 2019 року фахівцями Київського спецкомбінату об’єднання «Радон» у чіткій взаємодії з підрозділами ДСНС України та Національної поліції було оперативно ліквідовано радіаційну аварію в лабораторії центральної геофізичної обсерваторії. За допомогою спеціалізованого обладнання було виявлено та вилучено 2 покинуті джерела іонізуючого випромінювання невідомого походження, – йдеться в повідомленні.  

Ці джерела було поміщено у захисні контейнери та перевезено у  пункт зберігання радіоактивних відходів. В подальшому вони будуть направлені для проведення лабораторних досліджень з визначення точного нуклідного складу та встановлення можливих власників.

– Після ліквідації аварії, фахівцями «Радону» було проведено обстеження прилеглої території місця події та встановлено, що загрози для персоналу об’єкту та навколишнього природного середовища немає, – зазначив генеральний директор об’єднання «Радон» Ігор Буксанчук.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ