Навігатор на 29-те жовтня: куди піти у Києві

image
29 Жовтня 2019, 07:44
Поділитися:

Сьогоднішній день у Києві подарує багато актуальних тем для роздумів. Яка є ціна свободи? Коли держава має право на цензуру? Які стосунки у жінки зі світом? Чи є приватність в Інтернеті?  Що таке «феміністичний урбанізм» і «урбаністичний фемінізм»? Ми підібрали для вас події, на яких дадуть відповідь на ці питання.

 

Презентація скульптури «Протистояння» на Бульварі Шевченка

Український кризовий медіа-центр провів конкурс на кращий проект експозиції «Ціна свободи». І в ньому переміг Олексій Золотарьов, скульптура якого під назвою «Протистояння» стоятиме на місці пам`ятника, що символізував тоталітарне минуле. 

– Куля – як цілісний організм, абсолютна форма, що набрала обертів та заплуталася у мільйонах шляхів, вічний потужний двигун, що заряджає повітря електричними хвилями. Ціле, що посічене з усіх боків та має зібратись, щоб вижити. Свобода – це протистояння довіри та омани, рішення та несвідомості, здобутків та втрат. Протистояння як взаємовиключні частини одного цілого.

Коли: відкриття о 15:00. 
Де: бульвар Тараса Шевченка.
Вхід вільний.

 

Мистецтво (по)за політикою: Коли держава має право на цензуру?

PEN-клуб у партнерстві із Freedom House Ukraine проведе дискусію – “Мистецтво (по)за політикою: Коли держава має право на цензуру?”.

Учасники розмови обговорять, хто і за якими принципами має визначати політику захисту гуманітарного простору. Проаналізують, що зробила у цій сфері минула влада і якою може бути політика нової. Дискутуватимуть, який твір чи яку інформацію можна вважати такою, що несе загрозу, чи мають такі твори підлягати заборонам та за яких обставин.

Учасники дискусії стануть заступниця Міністра культури, молоді та спорту Ірина Подоляк, письменник Андрій Курков та художник Олександр Ройтбурд.

Коли: з 19:00 по 22:00
Де: Національний музей Тараса Шевченка (бул. Тараса Шевченка, 12)
Вхід вільний. Обов’язкова реєстрація та акредитація за посиланням.

 

Дивлячись закритими очима. Виставка живопису Наталі Зіновчук

У Музеї історії Києва презентують виставку живопису Наталі Зіновчук «Дивлячись закритими очима». Художниця пише картини у змішаній техніці, створюючи різні фактури за допомогою масляних та акрилових фарб. В експозиції будуть представлені нові роботи, написані протягом останніх місяців. 

Ця виставка – експеримент художниці не лише з технікою виконання, а й зі стилем. Її роботи набувають елементів символізму, з’являється метафоричність у передачі образу, що спонукає глядача шукати власні асоціації до розуміння картин.

Коли: о 19:00.
Де: Музей історії Києва (вул. Богдана Хмельницького вул., 7)
На відкриття виставки вхід вільний.

 

З’єднані мережею: святкуємо всесвітній День інтернету

29 жовтня – міжнародний День інтернету. З нагоди 50-річчя всесвітньої мережі у Києві влаштують вечірку.

На ній буде проведений імпровізований брейн-ринг. Відвідувачам розкажуть про проекти щодо захисту інтернету та проведуть майстер-клас на тему приватності в онлайні. Також передбачені призи найбільш активним учасникам.

Дрес-код – будь-який, але не раніше ніж 60-ті, початку створення мережі.

Коли: 19:00–21:00
Де: Urban Space 500, вул. Бориса Грінченка, 9, Київ
Вхід вільний. Реєстрація за посиланням.

 

Лекція-презентація збірки «Урбанізм і Фемінізм» на Солом’янці

 

Лекція-презентація збірки «Урбанізм і Фемінізм» є вже другою презентацією книжки у Києві. Презентуватимуть збірку її упорядниці.

Тексти, зібрані у книжці, дають особливу перспективу бачення обширу міста, оскільки тут наявні точки зору дослідни/-ць, які представляють різні царини гуманітарного знання. Йдеться і про проєктування міст та помешкань, і про досвід міського життя, і, з іншого боку, про репрезентацію цього досвіду в літературі.

До цієї збірки включено статті дослідників і дослідниць, що представляють два концептуальних «крила» погляду на місто та його простори («Феміністичний урбанізм» і «Урбаністичний фемінізм» — урбаністичні й літературні студії), але об’єднані спільним ракурсом ґендерно-сенситивної оптики.

Коли: 19:00
Де: Платформа Острів (вул. Волинська 9/21)
Вхід на подію вільний за попередньою реєстрацією.

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Джерело: Вечірній Київ