«Brovary Chalenge»-2019: переможці конкурсу знавців англійської мови безкоштовно поїдуть за кордон

image
28 Жовтня 2019, 23:06
Поділитися:

26 жовтня в  Броварах відбувся черговий щорічний конкурс на знання англійської мови «Brovary Chalenge» для учнів 9-10 класів. Цього разу з Броварів та району в конкурсі взяли участь 33 претенденти. Двоє з них наступного року відвідають престижну мовну школу у Великій Британії. Хто ж став переможцями  «Brovary Chalenge» цього року?

Традиційно конкурс відбувся у броварській  ЗОШ №6. Розпочався «Brovary Chalenge» із представлення журі та вітального слова автора ідеї конкурсу, засновника БФ «Лівобережна Київщина», екс-депутата Верховної Ради Павла Різаненка. «Конкурс проводиться із 2007 року. Із 2012 року  він розширився на м. Бровари та Броварський район, – розповів Павло Різаненко. – У свій час знання англійської мови відкрило для мене світ, показало зовсім інші горизонти та змінило погляди на життя. Мета конкурсу створити певні стимули вивчати мову не лише заради здачі ЗНО, а й заради можливості потрапити в мовну школу за кордоном».

Привітальне слово від журі та Павла Різаненка

«Brovary Challenge» – щорічний конкурс на знання англійської мови для учнів 9-10 класів середніх загальноосвітніх навчальних закладів Броварів та Броварського району, який проводить Благодійний фонд розвитку громад «Лівобережна Київщина», заснований Павлом Різаненком.
Головний приз – два тижні (під час літніх канікул) навчання та цікавого дозвілля у Великій Британії, у школі Bell Bloxham School, Oxford.

Щоб виключити конфлікт інтересів, оцінює конкурсантів компетентне журі – вчителі англійської мови з інших міст та районів, які мають вагомі здобутки в професії. Багато хто з учнів бере участь у конкурсі двічі: якщо не пощастило з першого разу –  пробують наступного року.  І дехто досить успішно.

Читайте також: Brovary Chalenge відкриває світ: у 16-ть безкоштовно побувати в Англії – реально 

Запрошення на участь у конкурсі зазвичай надсилають у школи міста та району. Але цього разу «діджіталізація» торкнулась і цього конкурсу: багато учасників відповіли в анкетах, що про конкурс дізналися з Фейсбуку. Дехто повідомив, що взяти участь у конкурсі порадили батьки.

конкурс

Учасники конкурсу

«У перші конкурси переможці не вірили, що насправді потраплять в Британію, адже конкурс відбувається в жовтні, а мовна школа влітку наступного року, – розповідає голова БФ «Лівобережна Київщина» Ігор Стародуб. – Але ми довели, що все в нас серйозно. Мовну школу обрали одну з найкращих: у Bell Cambrige в ігровій формі покращують мовні навички однолітки майже з усіх країн миру. Програма дуже насичена: від цікавих кулінарних курсів до відвідування найвідоміших музеїв. Ця школа одна із найдорожчих, адже вона розташована біля найкращих учбових закладів це історичні «шекспірівські» місця.  Ми гарантуємо: після навчання в мовній школі ваше життя ніколи не залишиться  колишнім!».

Батьки конкурсантів багато запитували Павла Різаненка щодо можливостей навчання в США. Позаяк пан Павло колись сам отримав освіту в Сполучених Штатах саме завдяки виграному гранту на навчання, то підкреслив, що такі можливості не лише є, а постійно розширюються: «У США тисячі приватних учбових закладів. Саме приватні ВНЗ, на відміну від України, користуються в США популярністю. І  майже кожен із них не лише включений в систему національних програм, але й має власні гранти на навчання. У кожного ВНЗ є своя політика і бачення, яким студентам вони бажають надати можливість навчатися безкоштовно. Ця інформація є на сайтах університетів і коледжів. Є фонди й організації України, які допомагають, консультують щодо можливостей навчання за кордоном. Наприклад, British Council. Треба цікавитися, готуватися».

За словами Павла Різаненка, підготовка до навчання за кордоном займає рік-півтора. Але якщо готуватися завчасно, потрапити на навчання  – реально.

На участь у конкурсі зареєструвалися 53 особи, але на конкурс прийшли 33. Конкурс складався з двох етапів: завдання, яке треба виконати письмово, і усного спілкування з членами журі. Письмове завдання включало в себе тести на знання мови та написання невеликого есе на тему, як ви ставитеся до того, щоб оцінювання знань школярів було замінено на виконання проєктів за різними напрямками. З 10 школярами, які пройшли в другий тур, відбулося спілкування на тему: «Що ви робитимете, якщо під час перебування в Британії ви знайшли тварину?».

конкурс

Призери цьогорічного конкурсу

Усі призери належно справилися із завданням, але переможцями конкурсу стали двоє: учень 10-го класу броварської  гімназії ім. С.Олійника Владислав Галагуз та учениця 9-го класу Калитянської  ЗОШ  Дар’я   Герасименко.

конкурс

Дар’я Герасименко та Владислав Галагуз. Фото зі сторінки Павла Різаненка у ФБ

«Здібність до мов у Даші проявилася приблизно з двох років, – розповів батько Дарини.  – Вона вивчала іноземну мову з дитячого садка і їй завжди  це подобалося. Особливо до конкурсу не готувалися лише вивчали спеціальний підручник, який видають учасникам конкурсу. Все інше навички із шкільної та позашкільної підготовки».

Як розповіла сама переможниця,  своє майбутнє пов’язує зі знанням іноземної мови та планує вступити в університет філологічного напрямку.

Павло Різаненко подякував керівництву ЗОШ № 6 за те, що вони вже багато років поспіль надають можливість конкурсу відбутися. Також він запевнив, що «Brovary Chalenge»  існуватиме і надалі, адже  жодним чином не пов’язаний із політикою чи виборами. «Це гарна можливість для учнів міста та району перевірити свої знання та впевнитися у своїх силах, – підкреслив Павло Різаненко. – А вивчення мови взагалі це опанування нових навичок, це тренування мозку справа дуже корисна. Знання мови відкриває світ, збільшує можливості, покращує комунікацію. Тому чекаємо претендентів на перемогу наступного року».

Читайте також:

Участь – це вже перемога над собою: у Броварах відбувся конкурс Brovary Chalenge 
«Brovary Chalenge-2019»: розпочато реєстрацію на участь у конкурсі з англійської мови   

Ангеліна Козлова

Фото –  авторки

Джерело: Трибуна Бровари