Молодих київських скульпторів запрошують позмагатися за премію у 250 тисяч гривень

image
28 Жовтня 2019, 18:16
Поділитися:

До 30 жовтня продовжується прийом заявок на участь у конкурсі M17 Sculpture Prize. Це професійна премія для скульпторів за участі міжнародних експертів, яка націлена на пошук та підтримку талановитих сучасних художників з України.

Фокус: скульптура, інсталяція та інші види тривимірного мистецтва.

За результатами проведеного Відбірковим журі відбору, буде сформовано список із 10-ти номінантів на здобуття Премії. Переможець отримає премію в розмірі 250 000 грн та фінансування на втілення обраного Відбірковим журі проєкту за своїм ескізом. Готові проєкти 9-ти інших художників зі списку номінантів будуть експоновані разом із реалізованим проєктом переможця у ЦСМ М17.

ТЕМА: Roots and Pollen / Коріння та пилок

Цього року проєкт пропонує замислитися, чим у сучасному світі для суспільства є поняття «коріння». Чи має вплив (прямий або опосередкований) походження особистості на її життя, діяльність, творчість, світосприйняття. Яка вона – природа постійного руху, пошуку територій для переміщення, розповсюдження. Коріння заглиблюється, вростає. Пилок же втримати не вдається, він розлітається зі швидкістю вітру на далекі території і не може бути контрольованим. Але, осідаючи, знову пускає коріння.
Де воно, коріння, в глобалізованому світі? І чи довговічне невкорінене? Де заховані точки опори, на які орієнтоване те мистецтво, що живе в часі, та його переживає. Що побачить художник, озирнувшись, занурившись у глибинні сенси культур, що виховали його, дають йому силу?
На чому базуються його уява про красу, походження світу, всесвітнє? Чи стосується його конкретне загального глобального?

УМОВИ УЧАСТІ

Заявку можуть подати професійні художники віком від 18 до 40 років включно, що мають паспорт громадянина України.
Участь у конкурсі мають право брати твори мистецтва наступних категорій: скульптура, інсталяція, інші види тривимірного мистецтва.

Детальніше на сайті

Ми є в Telegram (стеж за збоями в міському транспорті з нами).

Джерело: Вечірній Київ