Нардепів штрафуватимуть за прогули – новий закон

image
26 Жовтня 2019, 20:42
Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про позбавлення депутатів виплат, у разі якщо вони без поважних причин пропустили засідання Верховної Ради чи засідання парламентських комітетів. 16 жовтня за цей закон проголосувало 265 народних обранців.

У документі передбачено припиняти відшкодування витрат обранцю, пов’язаних із виконанням депутатських повноважень. Це відбуватиметься у випадку, якщо депутат протягом місяця упродовж чергової сесії Верховної Ради України без поважних причин не бере особисту участь у понад 30% пленарних засідань парламенту або більш ніж у половині засідань комітету ВРУ, до якого входить.

У законі «Про статус народного депутата України» вказано, що народному депутату протягом всього строку виконання депутатських повноважень щомісячно видають кошти для компенсації вартості проїзду, оренди житла або винайму готельного номера.

А також – відшкодовують витрати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень. Загальний розмір компенсації – місячна заробітна плата. Оподаткуванню вона не підлягає.

Також законом передбачено виплату зарплати депутатам, якщо вони беруть участь у не менш як 70 % голосувань при ухваленні рішень ВРУ на кожному пленарному засіданні. Облік участі депутата в голосуванні здійснюють за допомогою електронної системи.

Читайте також:

1. Броварський нардеп Микола Галушко: порушує правила дорожнього руху та пропускає пленарні засідання?

2. Учасник схем? Роман Бабій зі «Слуги народу» – ще один нардеп від Броварів

3. На касові апарати мають перейти ФОПи-єдиноподатківці 2-4 груп − Верховна Рада. Кого це стосуватиметься

Джерело: Трибуна Бровари