Як у Лондоні: мобільний оператор допоможе Києву зі smart-технологіями

image
25 Жовтня 2019, 16:45
Поділитися:

Київська міська державна адміністрація та компанія Vodafone підписали меморандум про співпрацю в рамках концепції «КИЇВ СМАРТ СІТІ 2020».

Про це йдеться на сайті КМДА.

Співпраця передбачає впровадження «розумних» технологій Vodafone, які успішно застосовуються в європейських містах, у систему муніципального управління та соціальні сфери суспільного життя.

Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА та Vodafone Україна спільно працюватимуть за наступними напрямами:

  • транспортне планування із застосуванням big data аналітики, моніторинг роботи транспорту і реалізація проекту «Розумна дорога»;
  • розвиток цифрової інформаційної інфраструктури міста та цифрового туризму;
  • екологічний моніторинг;
  • впровадження IoT-рішень для організації, планування і діяльності комунальних служб Києва;
  • впровадження безготівкових способів оплати в міському пасажирському транспорті міста за допомогою мобільних розрахунків;
  • впровадження програми Cashless city.

 

– Київ впроваджує технології IoT, які допоможуть більш ефективно і оперативно приймати рішення в сфері управління містом і зробити міські сервіси ще більш доступними та зручними для користувачів. Із цією метою ми розвиваємо співпрацю з Vodafone і продовжуємо вдосконалювати Kyiv Smart City, – розповів директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Рішення будуть реалізовані на базі європейської IoT-платформи Vodafone за прикладом Лондона, Амстердама, Мюнхена і Лісабона, із застосуванням «розумних» технологій Vodafone, розроблених у глобальних R&D-центрах оператора, а також власних розробок українського Vodafone.

Нагадаємо, що рішення про спільну роботу, яку закріпили угодою між мобільним оператором та Департаментом, було прийнято під час форуму Kyiv Smart City Forum 2019.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ