Вісник Кагарличчини — Мирівка: клубок проблем зростає

image
25 Жовтня 2019, 13:13
Поділитися:

17 жовтня відбулася сорок сьома сесія районної ради VІІ скликання, у роботі якої, крім депутатів, взяли участь
в. о. голови райдержадміністрації Світлана Синюк, голови сіл і ряд депутатів міської ради, керівники підрозділів РДА та представники засобів масової інформації району.
Перед початком розгляду порядку денного сесії голова районної ради Іван Семцов зачитав присутнім відповідь на запит депутата районної ради Світлани Муковоз про обмеження швидкості руху транспорту перед Мирівською ЗОШ шляхом встановлення на дорозі «лежачого» поліцейського від обласного Департаменту патрульної поліції. Зокрема, звідти повідомили, що для встановлення такого обмежувача швидкості руху необхідно виготовити проєктну документацію. На що, зрозуміло, треба кошти, яких немає ні в районному, ні в сільському бюджетах.
Уже традиційно із новим запитом на сесії виступив депутат Іван Лисий. Він запропонував прийняти звернення проти узгодження Президентом України «Формули Штайнмайєра». Але його пропозиція не була підтримана необхідною більшістю депутатів райради.
Ще один запит озвучив депутат Петро Бурий. Він зачитав звернення, підписане 58 жителями с. Мирівка про термінову реконструкцію сільської дільничної лікарні (нині амбулаторії).
«По даному зверненню ми виїжджали в село, – повідомив голова райради Іван Семцов. – Амбулаторія перебуває дійсно у жахливому стані. Приміщення потребують капітального ремонту, починаючи від покрівлі і закінчуючи криницею. А на це знову ж таки потрібні гроші. Тому на засіданні комісії райради було вирішено провести ремонт амбулаторії методом толоки. Для цього зібратися у селі, визначитися з обсягом робіт, з можливостями потенційних інвесторів і весною провести необхідні роботи. У цьому році ми вже не встигаємо щось зробити до холодів».
Депутат Олександр Широкоступ вніс пропозицію заслухати голову села з даного приводу, але через його відсутність на сесії було вирішено зробити це безпосередньо під час зібрання у селі. Адже коло проблем у Мирівці невпинно зростає.
Голова районної ради вніс пропозицію ще по двох запитах. Перше, це підготувати звернення до обласної ради щодо надання коштів на забезпечення ліками хворих на цукровий діабет, а по-друге, за перегляд тарифів, встановлених різними структурами для опалення соцзакладів міста на нинішній опалювальний період і затверджених міською радою.
Після обговорення, обидва запити Івана Семцова були підтримані сесією.
По першому питанню порядку денного «Про внесення змін у рішення 39-ї сесії районної ради від 21. 12. 2018 р. № 347-39(ІІ)-VІІ «Про районний бюджет Кагарлицького району на 2019 рік» та додатків до нього» доповідала начальник управління фінансів РДА Наталія Перевера.
Депутати рішенням сесії затвердили запропоновані зміни.
Про затвердження списку присяжних Кагарлдицького районного суду інформував Іван Семцов. Він повідомив, що список присяжних затверджується на два роки, нині даний термін закінчився, тому перелік треба перезатвердити.
Сесія затвердила список присяжних Кагарлицького районного суду Київської області у кількості 15 осіб.
Голова районної ради Іван Семцов доповідав і про управління об’єктами майна спільної власності територіальних громад району.
Рішенням сесії вирішено безоплатно прийняти до комунальної власності територіальних громад району з комунальної власності територіальної громади міста Кагарлик зелені насадження, які висаджені біля адмінприміщення райради (пл. Незалежності, 1) та на території райвійськкомату (вул. 97-ї Стрілецької Дивізії, 5).
У зв’язку з відмовою Кагарлицького райСТ забезпечувати шкільне харчування, вирішено з нового року відновити діяльність районного комунального підприємства «Об’єднання шкільних їдалень». Тимчасово виконуючим обов’язки директора КРКП призначити Людмилу Рубіженко до призначення керівника комунального підприємства за результатами проведення конкурсу з посадовим окладом згідно з штатним розписом.
По останньому питанню були запитання від депутатів Олександра Широкоступа та Анатолія Ворони щодо економічного обгрунтування даного рішення та недопущення здорожчання шкільних обідів. Голова райради запевнив, що робота комунального підприємства буде під контролем, а всі інші нюанси будуть вирішені до нового року.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна