Небезпечна інфекція прийшла у Київ: на Позняках у школі – карантин

image
25 Жовтня 2019, 11:47
Поділитися:

У столичному ліцеї № 303, що на вулиці Михайла Драгоманова на Позняках, у 9-річного хлопчика діагностували дифтерію.

Про це повідомляє Департамент освіти і науки Києва.

За інформацією адміністрації закладу освіти, було прийнято рішення введення карантинних заходів у певному класі, де навчається дитина, у тому числі забезпечено прибирання кабінету з дезінфікуючими засобами та оглядом дітей медичною сестрою,  йдеться у повідомленні.

Усім батькам учнів початкової школи № 303 запропоновано здійснити огляд дітей у медичному кабінеті ліцею.

У Центрі громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я повідомили деталі інциденту.

Дитина не щеплена від хвороби через відмову батьків. Наразі хвору дитину госпіталізовано. Діагноз «дифтерія» встановлено 24 жовтня на підставі бактеріологічних даних. Для введення сироватки немає показів, повідомили медики.  

Хворий учень мав контакт із 45-ма особами, з них 36 дітей, огляд яких заплановано на 25 жовтня.

Центр громадського здоров’я нагадує, що країна забезпечена дозами вакцини від дифтерії в достатній кількості в усіх регіонах. Вакцина є безкоштовною, а щепитися можна у свого сімейного лікаря.

Нещодавно спалах дифтерії зафіксували в Ужгороді. Там було госпіталізовано 15 студентів. До цього на Закарпатті не було випадків захворювання на дифтерію з 2011 року.  

Нагадаємо, що дифтерія – це гостра інфекція, що вражає слизові оболонки горла і гортані. Характеризується загальною інтоксикацією з ураженням серцево-судинної та нервової систем.

Характерними проявами дифтерії є висока температура, слабкість, біль у м’язах. Через 2 – 3 дні на мигдалинах з’являється характерний білий наліт. Голос стає сиплим, присутній постійний біль у горлі при ковтанні.

Єдиний спосіб захиститися від дифтерії та попередити розвиток небезпечних ускладнень – вакцинація дітей, згідно з календарем профілактичних щеплень, та ревакцинація дорослих (кожні 10 років).

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ