Вісник Кагарличчини — У Великих Пріцьках створюють комфортне середовище

image
25 Жовтня 2019, 11:08
Поділитися:

«Сміттєва» проблема в багатьох регіонах загострилася настільки, що іноді здається – не вистачить жодних коштів і сил, аби впоратися з цим завданням. Однак, там, де проблему усвідомили раніше інших і почали нею займатися наполегливо і цілеспрямовано, ситуація поступово змінюється. Взяти хоча б Великі Пріцьки…
Аби запобігти створенню стихійних сміттєзвалищ, у цьому селі вирішили взяти ініціативу в свої руки, не чекаючи сторонньої допомоги. Про це нам розповіла секретар Великопріцьківської сільради Галина Набок.
Так, на одній із сесій сільради депутати вирішили піти наступним шляхом: спочатку укласти відповідну угоду на вивіз побутового сміття від населення, внаслідок чого один раз на місяць по вулицях курсує вантажівка, яка і збирає побутові відходи. Для великопріцьківчан ця послуга поки що безкоштовна. Таким чином керівництво села з весни намагається “привчити” жителів до організованого вивозу сміття.
Паралельно з цим з початку липня у Великих Пріцьках встановлено вісім контейнерів для роздільного збору відходів, а саме: для скла та пластику. Попередньо населення проконсультували, як правильно сортувати сміття. По мірі ж заповнення контейнерів, скло та пластик вивозитимуть спеціальні автомобілі. У підсумку виходить, що практично всі зібрані відходи будуть вивозитися з населеного пункту. Втім, вже зараз місцеві жителі відзначають, що на вулицях стало помітно чистіше.
– Таким чином ми намагаємося створити комфортне середовище. Адже проблема вивозу сміття з приватного сектора довгий час для нас була вкрай нагальною, – зазначає Галина Набок. – Підходи до збору та утилізації сміття у нас залишилися старі, а тим часом саме сміття вже змінилося. І вирішувати проблеми відходів слід уже сьогодні, не чекаючи забруднення води, повітря та ґрунту.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна