Чергова «ротація» у фракції «ДемАльянс»: Іллюхін та Берестовий склали депутатські повноваження    

image
24 Жовтня 2019, 18:43
Поділитися:

На черговій сесії міської ради 24 жовтня секретар міської ради Петро Бабич повідомив про заяви Олега Берестового та Сергія Іллюхіна щодо складання своїх депутатських  повноважень. Відповідний проєкт рішення мають підготувати в апараті ради на наступну сесію. Чому депутати прийняли таке рішення та хто «зайде в БМР» далі за списком – читайте в матеріалі.

Як повідомив журналістам «Трибуни»  Олег Берестовий, місцевий осередок партії «Демократичний альянс» готує відеозвернення, в якому детально викладе причини «ротації» депутатів та бачення ситуації в міській раді. Також депутат запевнив, що шукати зради не варто: ротація депутатів лише посилить роботу фракції на благо нашого міста.

Нагадаємо, це не перша  «ротація» у фракції: у 2016 році голова фракції Аліна Дяченко склала повноваження і у ФБ та особистому блозі розповіла про причини свого рішення. Майже одночасно з нею міську раду залишив депутат від «Самопомочі» Андрій Василенко. Якщо Василенка депутати «звільнили» без проблем, то «звільнення» Дяченко, яка на той час уже мешкала та працювала в іншому місті, розтягнулося на 3 сесії. Причому голосування  за таке чисто формальне питання викликало шквал емоцій у депутатів. Так, депутати вимагали особисто подати заяву, що суперечить вимогам закону України «Про статус народних депутатів місцевих рад», а також висували «конспірологічні» теорії, кому це вигідно.

Багато хто з депутатів неодноразово висловлювався і в соціальних мережах, і на сьогоднішній сесії щодо розчарування роботою Броварської міськради, але на складання мандату так ніхто і не наважився, окрім депутатів «ДемАльянсу» та Андрія Василенка.

Депутати обіцяють надати  виборцям окремі звіти про свої досягнення в міський раді.

Нагадаємо, Олег Берестовий був наймолодшим із депутатів. Він став  автором декількох проєктів рішень, серед яких впровадження Громадського бюджету, запровадження електронних петицій, закупівель міського бюджету через систему «Прозорро», програми з велоінфраструктури, тощо.

Як депутат, Берестовий відомий завдяки проєкту реконструкції міської бібліотеки  та створеному на стіні багатоповерхівки муралу із «символами міста».

Сергій Іллюхін останнім часом не відвідував ані бюджетну комісію, членом якої є, ані засідання міської ради. Олег Берестовий і комісії, і сесії відвідував частково. Раніше він повідомив, що свою майбутню діяльність пов’язує із м. Львів.

Андрій Саук, Олег Берестовий, Сергій Іллюхін

Відповідно до даних сайту ЦВК, наступними на вхід до міської ради від фракції «ДемАльянсу» будуть Людмила Курочка та Артем Ярмак.

Людмила Курочка – державний службовець, дослідник, працює над дисертацією. Наразі вона перебуває в декретній відпустці, та це не заважає жінці бути  «активною мамою». Щодо громадської діяльності, то Людмила опікувалася проблемами свого багатоквартирного будинку. Зокрема, намагалася створити ОСББ або просто згуртувати сусідів на проведення ремонту в будинку власними силами. Саме зараз опікується створенням скверу біля свого будинку на бульв. Незалежності, 4-А.

Артем Ярмак – волонтер в AEGEE/European Students Forum, нещодавно закінчив навчання в коледжі Канади.

Читайте також:

1.Броварська фракція «Демальянсу»: боротьба за владу і громадські проекти. Частина І

2. Броварська фракція «Демальянсу»: статки, робота і життя депутатів. Частина ІІ 

3. Звіт Броварського «Демальянсу» – 2017: електронні петиції та бюджет участі 

4.Ліга місцевих лідерів: як броварська молодь вчилася бути депутатами 

Ангеліна Козлова

Фото – зі сторінки О. Берестового

Джерело: Трибуна Бровари