Керівництво КОДА продовжує працювати над мінімізацією рівня корупції в області

image
24 Жовтня 2019, 15:32
Поділитися:

Голова Київської ОДА Михайло Бно-Айріян зробив важливий крок для усунення корупції – підписав розпорядження, яке обмежує корупцію у питаннях виділення землі на Київщині.

Очільник облдержадміністрації декілька місяців їздив по районах, бачив реальний стан справ та зробив наступні висновки. Так, багато земельних ділянок використовуються фактично незаконно – немає жодного договору оренди, а це означає, що громади недоотримують кошти. В нас застаріла нормативно-правова оцінка цих ділянок, а це – мінімізація надходжень на рівні громад. Також є багато прикладів, коли громади встановлюють відсоткову ставку використання земельних ділянок на мінімальному рівні відповідно до законодавства, а це – ненадходження коштів на рівні місцевих громад.

«Я підписав розпорядження, яке обмежує корупцію у питаннях виділення землі в області. Сотні мільйонів гривень мають надійти додатково до бюджетів місцевих громад. Це гарна новина для людей в районах. Тепер ви маєте більше можливостей підтримувати соціальну інфраструктуру та робити життя своєї громади комфортним», – заявив Михайло Бно-Айріян.

Очільник Київщини доручив Департаменту архітектури та містобудування КОДА та РДА :

– Провести аналіз та встановити земельні ділянки, що перебувають у користуванні без оформлення правоустановлюючих документів та реєстрації відповідного права;

– Організувати проведення нормативно- грошової оцінки земель, які ще не мають такої оцінки;

– Активізувати нормативно-грошову оцінку земельних ділянок термін діі якої перевищує 7 років.

Зокрема, Михайло Бно-Айріян рекомендував Департаменту архітектури та містобудування КОДА та РДА при укладанні нових договорів оренди користуватися максимальною відсотковою ставкою, згідно зі ст. 288 Податкового кодексу України.

«Все заради одного – щоб громади отримали якомога більше коштів і підтримували важливу соціальну інфраструктуру – свої школи, дитячі садки, бібліотеки та інші заклади», – наголосив голова КОДА.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація