Навігатор на 24-те жовтня: куди піти у Києві

image
24 Жовтня 2019, 06:34
Поділитися:

Маєте вільний час ввечері, але не знаєте, куди піти? Ми підготували аж 13 варіантів цікавого дозвілля. Сьогодні на вас чекають зустріч з Дмитром Павличком, відкриття одразу трьох виставок в галереї “Лавра”, авторська екскурсія по виставці Харьківської школи фотографії з сучасним фотографом Сергієм Братковим, балет “Вій” у постановці Раду Поклітару, фрагменти з мюзиклів Ендрю Веббера та багато іншого. 
 

ВЕЧІР ЛІТЕРАТУРНИЙ.

Осінь патріарха: творчий вечір Дмитра Павличка

Національний музей літератури спільно з видавництвом «Ярославів Вал» запрошують на творчий вечір Дмитра Павличка у колі друзів з презентацією найновіших його книжок «Спогади. Том 5», «Мова», «Яса», «Омела».
До участі запрошені:  Юрій Щербак, Богдан Горинь, Павло Мовчан, Микола Жулинський, Дмитро Пилипчук. Ведучий: Михайло Слабошпицький.

Коли: о 17.00 
Де: Національний музей літератури, вул. Б. Хмельницького, 11
Вхід вільний.

Читацький клуб ЛітАкценту «Зулейха відкриває очі» Ґузель Яхіної

Зустріч буде присвячено роману «Зулейха відкриває очі» Ґузель Яхіної (BookChef, 2017). Поговорять про: малі народи як новий фокус літератури; екзотику в тексті: чи досі ми на неї западає; стандартний сюжет і нестандартну поетику; ні разу не захід: міфологічний шар роману Яхіної; у фокусі – Татарія: що ми про неї знаємо і як бачимо; Зулейха знімає паранджу: іслам і його місце в тексті.

Коли: о 18.30
Де: Книгарня “Є”, вул. Лисенка, 3
Вхід вільний


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ.

Виставка Застум / Назар Фурик

Виставка репрезентує п’ятирічний доробок художника та поєднує проєкти, що є різними, майже протилежними, за своєю суттю та методами роботи. У своїй фотографічній практиці, Назар Фурик звертається до природи та речей, що його оточують. Він фіксує, або частіше, конструює буденні натюрморти та пейзажі, поєднує штучні об’єкти та природне середовище, культивує вивірений навмисний хаос. 

Коли: о 18.30
Де: Мала Галерея Мистецького Арсеналу, вул. Лаврська, 10
Вхід вільний

OIL & WATER | Lera Tarasenko & Stas Tolkachev

Triptych: Global Arts Workshop представляє “ОЛІЯ & ВОДА”, спільну виставку Валерії Тарасенко та Станіслава Толкачова, чия техніка друку на алюмінії Ctpoil відкриває нову грань художньої фотографії. Валерія Тарасенко дає нове життя покинутим фонтанам звертаючись до психоделічної палітри, а Станіслав Толкачов будує сцени приватних випробувань у суворому монохромі. 

Коли: о 19.00
Де: Галерея Триптих, Андріївський узвіз, 34
Вхід вільний

Тріарт evening. 24.10

Галерея Лавра продовжує формат арт-вечорів, який об’єднує декілька мистецьких презентацій в рамках одного вечора. 24 жовтня на території муніципальної галереї Лавра відбудеться ТРІАРТ evening, в рамках якого одночасно буде презентовано три нових арт-проекти. Темообєднуючим проектом ТРІАРТ evening стане інноваційна виставка Land Fair, яка об’єднає живопис, інсталяції та аудіовізуальну частину. 

Коли: о 19.00
Де: Галерея мистецтв “Лавра”, вул. Лаврська, 7
Вхід вільний

Мистецтво проти ночі: авторська екскурсія Сергія Браткова

PinchukArtCentre запрошує на авторську екскурсію Сергія Браткова виставкою «Заборонене зображення» в рамках формату «Мистецтво проти ночі». Коментуючи роботи, представлені в експозиції виставки, Сергій Братков розкриє власний погляд на Харківську школу фотографії, а також дасть поради фотографам.

Коли: о 19.30
Де: PinchukArtCentre , вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2, 2й поверх
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР В ТЕАТРІ.

«Звабник». Комедія. Прем‘єра.

Якщо чоловік неправий, він мусить вибачитись. Якщо жінка неправа – чоловік теж мусить вибачитись. Жіноча логіка – це травма для чоловічої психіки. Вона спокійно може довести, що равлик і черепаха – це одне й те ж саме, або через малесеньку плямку на піджаку зруйнувати півкварталу. Але якщо знайти до неї ключик, … чи револьвер, вона зробить вас найщасливішою людиною, як мінімум на весь квартал.

Коли: о 19.00
Де: Будинок Актора у Києві, Ярославів Вал, 7
Вартість квитка: 150 грн.

Блуд

Це історія про повію та її численних клієнтів, про те, як за своїми сексуальними збоченими забаганками відрізняються старі професори від «портфельних інвесторів». Хоча, ні. Це історія про Лисицю-перевертня та її спроби віднайти точку опори в людському світі. Чи, навіть не так. Ця історія про пошуки відповідей на безліч питань: що має цінність в цьому світі, а що – ні, в чому природа краси та чи варто присвячувати життя пошуку істини, якщо вона – недосяжна, й мільйони людей, поклавши на її пошуки усіх себе, пішли ні з чим?

Коли: о 19.00
Де: Малий театр, вул. Олеся Гончара, 33
Вартість квитка: 200 грн.


ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ.

Художники і художниці

Історія і сучасніть дарує нам багато прикладів успішних мисткинь, які впливали і впливають на український і світовий контекст мистецтва і культури. Але ми все рівно історично дивимось на них, скоріше, як на екзотичних пташок, ніж як на повноцінних учасниць процесу.
Олеся Драшкаба розкаже про світових і українських художниць, їхню творчість, вплив на історію і сприйняття суспільством. Цю лекцію вона назвала «художниці і художники», щоб відділити міфи сприйняття жінок у мистецтві від реальності, надихнути і популярізувати мистецтво з цього ракурсу.

Коли: о 19.00
Де: Dialog hub, вул. Володимирська, 43
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР З СУЧАСНОЮ ХОРЕОГРАФІЄЮ.

Прем’єра_Вій_Раду Поклітару_Київ

Балет «Вій» у постановці Раду Поклітару – містична історія за мотивами повісті Миколи Гоголя – притча про віру і зневір’я, про випробовування людської душі і сили духу. Божевільна історія, яка трапилася зі звичайним студентом Хомою Брутом, розповідь про те, що буває, коли віра у власні можливості недостатньо міцна, а сон все важче відрізнити від реальності. Емоції, пристрасті, відчай, боротьба з власними демонами. Як розпізнати зло, яке іноді набуває лику безневинного і прекрасного створіння? Як протистояти самому ВІЮ? Хто ж він – Вій? Сон, нечиста сила чи явні реалії сьогодення…

Коли: о 19.00
Де: МЦКМ «Жовтневий Палац», Алея Героїв Небесної сотні, 1
Вартість квитка: 90-850 грн.


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ.

Andrew Lloyd Webber / Магічний світ мюзиклів сера Ендрю

Легендарний Ендрю Ллойд Веббер написав не лише шістнадцять мюзиклів, а й теми до кінофільмів та реквієм, став лауреатом численних нагород, зокрема, «Оскара» та «Греммі». Його мюзикли «Привид опери», «Кицьки», «Ісус Христос-суперзірка» нині є найпопулярнішими та найяскравішими творами цього жанру. Дізнайтесь особисто у чому саме магія цієї музики, адже, всі “секрети” відкриваються саме у момент звучання. У програмі – фрагменти з мюзиклів Е.Л. Веббера: «Привид опери», «Кицьки», «Ісус Христос-суперзірка», «Жінка в білому», «Евіта», «Бульвар Сансет», «Зоряний експрес»,  «Йосиф та його дивний різнобарвний плащ».

Коли: о 19.00
Де: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2 
Вартість квитка: 100-500 грн.

Центр ХАЛОМ. «Джордж Гершвін».

В програмі концерту прозвучать знані твори Джорджа Гершвіна. Виконують: Єлізавета Ліпітюк (сопрано), Сергій Бортник (тенор). Партія фортепіано – Вячеслав Полянський

Коли: о 19.00
Де: культурний центр  Халом, вул.  Казимира Малевича 86-О
Вартість квитка: 100 грн.


ВЕЧІР В КІНО.

Кінопоказ | SIKSA – Stabat Mater Dolorosa.

Мюзикл за мотивами альбому Сікси Stabat Mater Dolorosa – перформативне втілення мрії про те, як можна робити кіно. Але в цьому випадку кіно і мрія – жувальні гумки, що давно втратили свій смак. Переповнена ностальгією і танцем оповідь про дівчинку, яка перевдягалась різними жінками за допомогою гардеробу матері, приміряючи різноманітні ролі заради власної втіхи. Цей фільм – реконструкція щенячих років, прощання з єдинорожками й пелюстками, в стилі бароко.  Фільм демонструється мовою оригіналу (польською) з російськими субтитрами. 

Коли: о 19.30
Де: Платформа Острів, вул. Волинська 9/21,
Вхід: плати скільки хочеш

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ