Містичний фільм про привидів покажуть у Києві

image
22 Жовтня 2019, 13:56
Поділитися:

23 жовтня у кінотеатрі «Жовтень» відбудеться спеціальний показ метафоричної стрічки канадського режисера Дені Коте «Антологія міст-привидів».

«Антологія міст-привидів» була однією з найзагадковіших стрічок 69-го Берлінського кінофестивалю, де відбулась її світова прем’єра. 

Сюжет фільму розгортається у богом забутому канадському містечку, плин життя якого порушує раптова смерть підлітка. Жителі міста явно не хочуть обговорювати подробиці автокатастрофи, проте скорбота близьких поступово поширюється навколо, позбавляючи сусідів звичного відчуття часу. Загадкові фігури виникають з туману і роблять дивні речі. Крізь мерехтливе плівкове зображення стають помітнішими історії з минулого. 

Стрічка дивує та моментами лякає. Через метафоричних примар режисер натякає, що нас усіх може чекати у майбутньому. А можливо, це відбувається вже зараз…

Також на показі рівно за місяць до початку другого Kinove.Фестивалю організатори оголосять його програму. Адже цей фільм безумовно є яскравим прикладом інтелектуального та естетичного кінематографу, що і втілює в собі концепція Kinove.Фестивалю.

Український глядач вже знайомий з Дені Коте. Фільми канадського режисера, зокрема «Борис без Беатріс», «Вік і Фло побачили ведмедя», «Керлінг» роками раніше були представлені на Міжнародному кінофестивалі «Молодість». Цьогоріч «Антологія міст-привидів» увійшла до нової програми фестивалю «Канадський фокус». Світова ж прем’єра фільму відбулася на Берлінському міжнародному кінофестивалі, де стрічка змагалася за головний приз в основній конкурсній програмі.

Коли: 23 жовтня, 19:00.
Де: кінотеатр «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26, зал «Кіноман».
Вартість квитка: 120 грн.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ