Ідеї киян реалізують за кошти іноземних інвесторів

image
22 Жовтня 2019, 08:18
Поділитися:

 Інвестори допоможуть столиці реалізувати цікаві ідеї. Про це повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Я не втомлююсь казати, що ідеї громадськості – ресурс з великим потенціалом для міста! Адже саме жителі, які щодня ходять вулицями Києва, їздять у громадському транспорті, звертаються до комунальних служб, знають, що необхідно змінити, щоб життя у місті стало комфортнішим. А деякі з них ще й знають, як це зробити! Таким авторам ми пропонуємо допомогу у реалізації стартапів. Вже стартувала акселераційна програма в рамках меморандуму з представниками бізнес-сектору Тель-Авіва, який ми підписали на Kyiv Smart City Forum 2019, – зазначив Юрій Назаров.

За словами Юрія Назарова проєкти на базі smart city технологій, Інтернету речей та розвитку штучного інтелекту, що мають на меті покращити життя у місті, в рамках програми отримають допомогу у вигляді доступу до міських технологій та інвестиційної підтримки від ізраїльських інвесторів.

Поле для реалізації максимально широке – від технологій креативної економіки та урбаністики, до екології, медицини, освіти чи фінансового сектору.

Саме таким шляхлом пішли автори стартапів Easy way та Поліклініка без черг, які свого часу прийшли зі своїми ідеями до Київська міська державна адміністрація – КМДА та отримали допомогу у їх втіленні. А тепер цими сервісами щодня користуються тисячі киян.

 -Якщо ви впевнені, що ваша ідея може допомогти зробити Київ комфортнішим та вдосконалити міську інфраструктуру, заповнюйте заявку на участь в Акселераторі, – сказав Назаров.

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ