Новим очільником КОДА призначено Олексія Чернишова

image
21 Жовтня 2019, 09:14
Поділитися:

20 жовтня Михайло Бно-Айріян подав у відставку з посади голови Київської обласної держадміністрації. Пізніше, цього дня, на своєму засіданні Кабмін прийняв рішення про призначення нового голови КОДА – Олексія Чернишова, повідомляє Урядовий портал.

Про 42-річного Чернишова відомо, що він народився і виріс у Харкові. Отримав вищу освіту в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» за спеціальністю «Економіка підприємства». З 1996 до 2002 року за спеціальністю «Правознавство» навчався в Національному юруніверситеті ім. Ярослава Мудрого.

Читайте також: Михайло Бно-Айріян подав у відставку з посади голови КОДА. Через тиск?

У 1998 році Чернишов продовжив кар’єру в інноваційній IT-галузі в компанії Telesens, яка розробляла системні програмні продукти для телекомунікаційного бізнесу як дочірня структура німецького «Telesens AG». У 2002 році спільно з партнерами викупив українську частину групи, яка стала самостійною компанією.

На початку 2000-х Чернишов зайнявся комерційною нерухомістю та девелопментом у Харкові, почав співпрацю з концерном АВЕК, із листопада 2005-го став президентом концерну. З 2008 до 2013-го був головою наглядової ради концерну і групи «АВЕК».

У 2012 році заснував інвестиційно-девелоперську компанію Eastgate Development і зайнявся масштабними проєктами у сфері комерційної нерухомості.

У 2013 році масштабним інфраструктурним проєктом Чернишова стала «Київська Бізнес Гавань».

У 2014 році Чернишов заснував інвестиційну компанію «VI2 Partners» з офісами в Києві та Відні. Основні напрямки – прямі інвестиції, формування і управління портфелем активів, інвестиційний банкінг – злиття і поглинання, залучення капіталу, реструктуризація заборгованості.

У 2017-му компанія Чернишова «VI2 Partners» придбала частку акцій мережі супермаркетів «Фуршет» у французького оператора Auchan Group. Сума угоди не розголошується.

У листопаді 2017 року Чернишов став главою наглядової ради Українського клубу нерухомості URE Club – професійного співтовариства, що об’єднує локальних і міжнародних експертів і практиків ринку нерухомості України і сприяє залученню інвестицій.

У березні 2019 року Олексій Чернишов приєднався до Всеукраїнської Мережі Доброчесності та Комплансу (UNIC). Мережа започаткована Радою бізнес-омбудсмена за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку і Організації економічного співробітництва та розвитку. Метою створення є просування ідеї етичного та відповідального ведення бізнесу.

Про родину губернатора відомо, що його дружина – Світлана Чернишова – доцент Київського національного університету ім. Т.Шевченка. Виховує двох синів (р.н. 2006 і 2014 року).

Джерело: Трибуна Бровари