У приміщенні Броварського суду конвоїри влаштовували ув’язненим бенкети з алкоголем і наркотиками. ВІДЕО

image
20 Жовтня 2019, 19:49
Поділитися:

Конвоїри купували ув’язненим їжу та алкоголь, приводили родичів та друзів і, навіть, дозволяли проносити наркотики. Окрім цього, у розвагах і самі брали участь. 

На відео зафіксовано, як спецпризначенці вбігають до будівлі Броварського суду і своєю появою руйнують усі плани ув’язнених на відпочинок. А святкування – у самому розпалі: злочинне угрупування, яке у 2014 році затримали за скоєння тяжких злочинів (бандитизм, розбійні напади та незаконне зберігання зброї), відзначає чергове судове засідання.

На столі – піца та алкоголь, сигарки та наркотики, а поруч  – інші члени банди та друзі.

конвоїриЯк повідомив керівник ГУ Нацполіції в Київській області Андрій Нєбитов на стоїй сторінці у ФБ,  після того, як правоохоронці отримали оперативну інформацію про злочинну діяльність поліцейських конвойної служби, створили слідчо-оперативну групу, залучили спецпризначенців, інспекцію, прокуратуру. З’ясувалося, під час конвоювання членів злочинної групи із СІЗО для участі у судових засіданнях, конвоїри у кімнатах для арештованих у підвальному приміщенні організовували їм зустрічі зі сторонніми особами. «Також встановлено, що вони дозволяли їм користуватися мобільними телефонами і навіть вживати алкоголь та наркотики», – зазначає Нєбитов. Це робили за грошову винагороду.

Також до цих банкетів допускали для спілкування з підсудними осіб із числа криміналітету. Неодноразово за стіл із злочинцями сідали і конвоїри. За гулянням їх й затримали: 5 підсудних і стільки ж гостей та 4 конвоїрів. Як розповідається в сюжеті ТСН, охорона суду каже, що не реагувала на це, бо не має туди доступу. Що робили сторонні в приміщенні суду, як туди потрапили і як пронесли наркотики – не зізнаються. Один із затриманих розповів, що потрапив у приміщення суду випадково: був у більярдній, прогулювався та спілкувався з приятелем.

«Зазвичай підозрювані потрапляють до суду з іншої сторони будівлі: їх привозять впритул до «чорного» входу і заводять до підвального приміщення, що поряд, де вони і очікують засідань, – розповідають журналісти ТСН. – Тим часом автозак стоїть поряд біля «чорного» входу і перекриває усю видимість із вікон будівлі суду, тому абсолютна чужа людина може непоміченою за допомогою конвоїрів потрапити до камер».

Після цього інциденту конвоїрів відсторонили від службових обов’язків, а в поліції Київщини призначили службове розслідування, за результатами якого правоохоронців конвойної служби звільнять із органів.  Організаторам бенкету загрожує до 3 років позбавлення волі.

Фото  – зі сторінки Андрія Нєбитова

Джерело: Трибуна Бровари