Михайло Бно-Айріян подав у відставку з посади голови КОДА. Через тиск?

image
20 Жовтня 2019, 15:07
Поділитися:

Михайло Бно-Айріян подав у відставку з посади голови Київської обласної держадміністрації. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши свою заяву на ім’я президента України Володимира Зеленського.

Причину такого рішення Бно-Айріян не назвав, лише натякнув на неї, процитувавши уривок із твору «Сад Гетсиманський»:

Бно-Айріан

Бно-Айріян

Михайло Бно-Айріян

Причиною звільнення Михайла Бно-Айріяна є небажання працювати з людьми мільярдера Ігоря Коломойського, які прагнуть розширити свій вплив на столичний регіон, написав у Telegram політолог Тарас Березовець, повідомляє «Експресо».

«Михайло Брно-Айріян, однокурсник і друг спікера Ради (Дмитра Разумкова – авт.), написав заяву про відставку. До цього його з вересня схиляли люди Коломойського, незадоволені повільним вирішенням своїх кадрових питань. В області на ключових постах продовжують залишатися люди попередньої влади»,  – зазначив він.

За словами експерта, Брно-Айріян не зміг вибудувати власної вертикалі, а Разумков занадто слабкий, щоб захистити своїх протеже.

«План Коломойського полягає в тому, щоб взяти під контроль всі реперні регіони в країні. І для нього важливою є зв’язка губернатор Київщини – мер Києва. На місце губернатора просуватимуть кандидатуру ІВК (Ігоря Валерійовича Коломойського  – авт.), найчастіше спливає прізвище забудовника із Харкова Олексія Чернишова», – наголосив Березовець.

Ще вчора на своїй офіційній сторінці голови КОДА, Михайло Бно-Айріян підвів підсумки своїх перших 100 днів роботи на цій посаді.

Бно-Айріян

Раніше  Бно-Айріян працював у посольстві України в Росії, потім повернувся в Україну і став радником міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка, який працював в уряді Азарова. До Бно-Айріяна головою Київської ОДА був Олександр Терещук, якого звільнили разом із іншими 14 обласними главами за указом Зеленського 11 червня. Михайло Бно-Айріян призначений головою Київської ОДА 10 липня. Посвідчення глави ОДА йому особисто вручив президент Володимир Зеленський.

Головне фото – з інтернета

Джерело: Трибуна Бровари