Як правильно подавати і пити віскі: рекомендації від ALCOMAG

image
20 Жовтня 2019, 13:04
Поділитися:

Кожен алкогольний напій цікавий не тільки своїми смаковими якостями, але і своєю культурою, традиціями подачі і дегустації. З цієї точки зору дуже цікаво вивчати віскі, який став практично інтернаціональним спиртним і тепер має відразу кілька форматів подачі.

Сьогодні розповімо про те, як цим благородним алкоголем насолоджуються у різних країнах світу.

На сторінці ALCOMAG зібрав велику колекцію відмінного віскі з Ірландії, Шотландії та США. Заходьте та обирайте напій з гарантією автентичності!

Національні традиції

Якщо ви приїдете у Ірландію і замовите там віскі, швидше за все, вам його подадуть у чистому вигляді і без льоду. Досить часто цей напій доповнюють склянкою з водою. Цією водою можна трохи розбавити спиртне, якщо його смак здається вам занадто різким.

Шотландці сильно розділяють звичайний віскі на кожен день і елітні односолодові напої. Останні сприймаються немов справжня святиня. Їх вживання – цілий ритуал, у якому потрібно відчути кожен відтінок смаку і аромату. І в жодному разі не розбавляти і не змішувати скотч. Недорогий віскі без визначних якостей тут п’ють не тільки з льодом або водою, але також з пивом, елем або лимонадом.

Американці найчастіше подають свій бурбон разом з кількома кубиками льоду. А для тих, хто не любить алкоголь у чистому вигляді, пропонують змішувати напій з газованою водою.

Правила подачі та дегустації

Віскі середньої якості і цінової політики найкраще подавати у широких низьких стаканах з потовщеним дном. Наповнювати посудину прийнято приблизно на третину. Це допоможе сконцентрувати необхідну кількість ароматичних речовин біля вашого носа. П’ють напій розмірено і невеликими ковтками.

Для дорогих односолодових напоїв сомельє рекомендують використовувати інші келихи. Ідеальним варіантом стануть келихи-сніфтер – невеликий тюльпановидний посуд на короткій ніжці.

Якщо ви вирішили подати віскі до святкового столу, не рекомендуємо купувати дорогі односолодові напої. По-перше, зазвичай у великій компанії присутні люди з різним смаком, і далеко не кожен зможе оцінити складну гаму його смакових відтінків, а значить, ви даремно витратите продукт. По-друге, такий алкоголь передбачає більш спокійну і розмірену дегустацію. Його краще приберегти для спокійного вечора у колі найближчих друзів.

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ