У Києві презентують знаний європейський комікс українською

image
20 Жовтня 2019, 10:30
Поділитися:

23 жовтня відбудеться презентація всесвітньовідомої бельгійської книги “Тентен. Репортер ХХ віку у країні Сов’єтів”.

Тентен — перший європейський герой коміксів та символ Бельгії. Протягом ХХ століття вся Європа виховувалася та пізнавала Всесвіт на пригодах юного бельгійського репортера. Серія із 24 книг починалася з альбому про Совєцький союз і його тоталітарний режим, зокрема, про голод і колективізацію.

Музей Голодомору у співпраці із видавництвом PNZL та Міжнародним фестивалем мистецтв “Anne de Kyiv Fest” презентуватимуть видання коміксів Ерже 1929-го року українською.

Протягом листопада-грудня кожен охочий зможе відвідати лекції від посла Бельгії в Україні, посла України в Бельгії, кінорежисера Олеся Саніна, письменника Олександра Ірванця, кінопродюсера Єгора Олєсова, поета та  редактора альбому “Тентен …” Юрка Позаяка, перекладача Івана Рябчія, головного куратора Міжнародного фестивалю  «1AnnedeKyivFest» Федора Баландіна.

Видання розпочало епопею Тентена в Україні та є одним із найгучніших книжкових проєктів 2019-2020 років. Важливими партнерами і промоутерами проєкту є Посольство Бельгії в Україні та Посольство України в Бельгії, Французький інститут в Україні.

Коли: 23 жовтня об 11.00
Де: Укрінформ, вулиця Богдана Хмельницького, 8/16
Вхід вільний

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ