Кличко закликає киян утеплювати будинки за допомогою міського бюджету

image
17 Жовтня 2019, 14:32
Поділитися:

Мер столиці Віталій Кличко, привертає увагу містян до міської цільової програми енергоефективності й заощадження коштів на житлово-комунальних витратах.

Він нагадує, що у столиці розпочався черговий конкурс проектів для енергомодернізації будинків, в якому варто взяти участь.

Друзі! На сьогодні програмами співфінансування ремонтів житлових будинків – «70/30%» та «Капремонти» скористалися понад 500 столичних багатоповерхівок, – пише Віталій Кличко.

Мер зауважує, що механізми реальної економії на сплаті за опалення, електрику, гарячу воду місто розробило в 2015 році. Алгоритм простий – 70% вартості енергоефективних заходів чи капремонту будинку виділяє міський бюджет, а 30% – збирають мешканці.

На умовах співфінансування в будинку здійснюється комплекс заходів, які дозволяють значно зменшити рахунки в платіжках. Найбільшою є економія на тепловій енергії. Так, наприклад у будинку по вулиці Гмирі, мешканці якого долучилися до програми, за опалювальний сезон 2018-2019 кожна квартира зекономила в середньому 9 тисяч гривень, – наводить приклад мер. – А мешканці всього будинку сумарно – майже 2 мільйони гривень.

З 15 жовтня до 15 листопада місто приймає заявки на участь у програмі “70/30%” на 2020 рік.

З інформацією про участь в програмі можна ознайомитися за посиланням – https://shkolakyjan.info/energy_efficiency/state_support/

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ