Перші місцеві вибори на Броварщині відбудуться 22 грудня

image
15 Жовтня 2019, 22:26
Поділитися:

У зв’язку з утворенням у частині областей об’єднаних територіальних громад та зверненням ряду обласних держадміністрацій, оновлена ЦВК призначила дату місцевих виборів. До переліку об’єднаних територіальних громад, утворених у межах Київської області, у яких призначаються перші місцеві вибори 22 грудня 2019 року, потрапили дві ОТГ.

Місцеві вибори відбудуться у 21-ій області України. Зокрема, у

Вінницькій області вибори відбудуться у 3 об’єднаних громадах;
Волинській області – у 2 ОТГ;
Дніпропетровській області – в 5 ОТГ;
Донецькій області – в 1 ОТГ;
Житомирській – в 1 ОТГ;
Закарпатській області – в 9 ОТГ;
Запорізькій області – у 8 ОТГ;
Івано-Франківській області – в 6 ОТГ;
Київській області – в 2 ОТГ;
Кіровоградській області – в 6 ОТГ;
Луганській області – в 1 ОТГ;
Миколаївській області – в 2 ОТГ;
Одеській області – в 5 ОТГ;
Полтавській області – в 6 ОТГ;
Рівненській області – в 9 ОТГ;
Тернопільській області – в 4 ОТГ;
Харківській області – в 4 ОТГ;
Херсонській області – в 2 ОТГ;
Хмельницькій області – в 4 ОТГ;
Чернівецькій області – в 1 ОТГ;
Чернігівській області – в 5 ОТГ

До переліку об’єднаних територіальних громад, утворених у межах Київської області, у яких призначаються перші місцеві вибори 22 грудня 2019 року, потрапили дві ОТГ:

Зазимська сільська об’єднана територіальна громада, до складу якої увійшли Зазимська сільська рада (село Зазим’я) та Погребська сільська рада (село Погреби). Відповідно на виборах обиратимуть депутатів ОТГ та Зазимського сільського голову.
Калинівська селищна об’єднана територіальна громада, до складу якої увійшли Калинівська селищна рада (смт Калинівка, села Квітневе, Перемога, Скибин), Красилівська сільська рада (село Красилівка), Рожівська сільська рада (село Рожівка). Відповідно, на виборах обиратимуть депутатів Калинівської селищної ради та Калинівського селищного голову.

Виборчий процес перших місцевих виборів розпочинається за 50 днів до дня виборів. Тобто, початок виборчого процесу припадає на 2 листопада 2019 року.

Тож  у разі відсутності підстав для повторного голосування, Зазимська сільська рада та Калинівська селищна рада матимуть новий депутатський склад та керівників уже до кінця цього року.

Нагадаємо, Верховна Рада України на пленарному засіданні 4 жовтня затвердила новий склад Центральної виборчої комісії. Подання з кандидатурами 17 членів ЦВК учора в парламент вніс Президент Володимир Зеленський. Список із 17 кандидатів у члени ЦВК Зеленському передали парламентські фракції. Кількість кандидатур від кожної фракції була визначена за квотним принципом. Так, «Слуга народу» подала 12 прізвищ, «Опозиційної платформа “За життя”» (ОПЗЖ) – два, «Батьківщина», «Голос»  та «Європейська солідарність»  – по одному.

Читайте також:

1. Президент доручив завершити децентралізацію: усі громади мають об’єднатися до кінця 2020-го 

2.Погреби першими на Броварщині перейшли до Православної церкви України 

3.Вибори до Великодимерської ОТГ. Підсумки

Головне фото – з інтернету

Джерело: Трибуна Бровари