Бровари не готове на 100% до опалювального сезону. Плануються перевірки всіх житлових будинків

image
15 Жовтня 2019, 17:57
Поділитися:

Сьогодні 15-те жовтня і зазвичай цього дня кожного року в Броварах розпочинається опалювальний сезон.
Але чи чекати цього року своєчасного включення теплопостачання в квартирах? На це запитання на своїй сторінці відповів міський голова міста Бровари Ігор Сапожко:

 – На сьогоднішній день питанням номер один для міста є готовність до осінньо-зимового періоду, тому ранкову оперативну нараду розпочав саме з цього питання.
Заслухавши інформацію щодо готовності комунальних підприємств і закладів міста, залишився вкрай невдоволений роботою штабу з підготовки до нового опалювального сезону. Зокрема, наприкінці серпня управління освіти та всі ЖЕКи подали акти готовності закладів освіти та житлового фонду до запуску опалення на 100%. А по факту по сьогоднішній день немає тепла в ДОЗ «Сонечко» та яслах ДОЗ «Віночок». Така ж ситуація і по ЖЕКам міста – на папері вони готові, акти підписали, а насправді ще досі немає вікон у під’їздах, не закриті підвали та вхідні групи.
Штаб, який виконує роль статиста і не перевіряє інформацію, яку подають підприємства та структурні підрозділи, в місті не потрібен. До кінця поточного тижня дав завдання виконати ряд доручень: перше, запустити тепло в дошкільних закладах, крім того, перевірити кожен будинок, кожен поверх на готовність до опалювального сезону і щоденно інформувати мене особисто про результати. Температурний режим на сьогоднішній день ще дозволяє закінчити роботи і підготувати житловий фонд до запуску теплопостачання. У разі не усунення виявлених проблем, буде прийнято певні кадрові рішення стосовно осіб, які підписали акти 100% готовності, які не відповідають дійсності.
Разом з тим, за інформацією директора КП «Броваритепловодоенергія» всі міські котельні готові до подачі теплоносія. Опалення в житлових будинках планується розпочати, коли середньодобова температура протягом трьох днів опускатиметься нижче 8 градусів тепла.
Також, заслухав керівника КП «Бровари-Благоустрій» – найближчими днями планую виїхати на підприємство і особисто перевірити готовність техніки до роботи в зимовий період.

Можливо, як каже мер міста, температурний режим і дозволяє почекати з включенням тепла в домівках броварчан, але ж у багатьох квартирах зараз температура нижча, ніж вдень на вулиці. А тому виникає у броварчан ризик захворювань та дискомфорту.
Виникає ще одне запитання: чому проблеми включення опалення виявили тільки зараз? Чому контролю над контролюючим штабом не було проведено раніше? 

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed