Ірпінські діти з ДЦП можуть пройти безкоштовну реабілітацію

image
15 Жовтня 2019, 17:36
Поділитися:

У 2019 році для дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу реабілітаційні послуги можна отримати за рахунок коштів державного бюджету.
На виконання Закону України „Про державний бюджет України на 2019 рік”, яким передбачені видатки за бюджетною програмою 2507100 „Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу” Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову від 27.03.2019 № 309 „Про затвердження Порядку використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу ”.
Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до Управління праці та соціального захисту населення заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями таких документів:

паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;
паспорта громадянина України одного із батьків дитини чи її законного представника;
індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о).

Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальної програми реабілітації, в якій зазначаються обсяг і строки проведення таких заходів.
Реабілітаційні заходи можуть надаватися як у стаціонарі, так і амбулаторно.
З Переліком реабілітаційних установ можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Міністерства соціальної політики.
Інформаціїно-консультативні послуги щодо оформлення документів для реабілітації дітей з ДЦП можна отримати в управлінні праці та соціального захисту населення Ірпінської міської ради за адресою: м. Ірпінь, вул. Д. Попова, 26б, каб.№1, або за тел. (04597) 62357.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, ІнстаграмтаТелеграм, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: Пільга чи субсидія: що вигідніше?
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня