На Печерську відкрили меморіальну дошку загиблому на Донбасі поліцейському

image
15 Жовтня 2019, 11:16
Поділитися:

Пам’ятну дошку на честь бійця батальйону «Миротворець» Дмитра Цуркана, який героїчно загинув у серпні 2014 року під час виходу з Іловайську, встановили на фасаді будівлі Печерського управління поліції з нагоди Дня захисника України.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

– Нехай ця меморіальна дошка буде постійним нагадуванням нам і наступним поколінням про непохитну силу переконань, честь і особистий подвиг Дмитра. Він перший своїм героїчним прикладом показав, як синам нашої держави треба боронити та захищати Україну, сказав заступник начальника Головного управління Нацполіції у Києві Віктор Нечитайло, відкриваючи меморіальну дошку.

Вшанувати пам’ять правоохоронця зібралися побратими, друзі та колеги, які з ним працювали.

Дмитро Цуркан народився у 1979 році в місті Знам’янка Кіровоградської області. Його батько також служив у міліції та загинув при виконанні службових обов’язків. Втім ця трагічна подія в родині не зупинила Дмитра, тож він вступив до Національної академії внутрішніх справ, яку закінчив з «відзнакою». Тривалий час правоохоронець працював у Печерському управлінні поліції та був один із найдосвідченіших слідчих, котрий розкрив чимало тяжких злочинів.

У 2014 році Дмитро Цуркан разом із іншими побратимами виявив бажання проходити службу у складі батальйону поліції особливого призначення «Миротворець», який приймав участь у військових операціях на Донбасі.  

Дмитро загинув 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла так званим «зеленим коридором». Указом президента він нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Як раніше повідомляв «Вечірній Київ», у столичній школі відкрили меморіальну дошку загиблому воїну.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ