Пісні та майстри: як відзначать День захисника на Співочому полі

image
11 Жовтня 2019, 13:14
Поділитися:

14 жовтня на Співочому полі відбудеться культурно-мистецький проєкт «Мужні та незламні».

Він буде присвячений Дню захисника України, а також святу Покрови і Дню козацтва.

– Мета проєкту – представити у документальних і художніх образах українця-воїна, захисника; від Київської Русі – українського козацтва – воїнів двох Світових війн – воїнів УПА – воїнів АТО – сучасних воїнів захисників України. Проєкт буде реалізовано. Програму ми намагалися зробити неформальною, не у формі концерту, а як масштабне дійство, що буде глядачам, всім киянам і гостям Києва, які завітають на Співоче поле, – підкреслюють організатори.

Дійство розпочнеться о 12:30 духовним оркестровим концертом. О 13:00 відбудеться урочисте відкриття. Молитвою вшанують воїнів, які захищають Україну, а також загиблих.  

На святі обіцяють: показ історичних військових традицій, героїко-патріотичну виставку майстрів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, а також тематичні майстер-класи, флешмоби, інтерактиви та квести.

Крім того, відбудеться урочисте покладання вінка-оберега до пам’ятника загиблим воїнам та хвилина мовчання. Для дітей організують цікаві тематичні квести та командні ігри, будуть цікаві дитячі локації. У програмі заходу також показові виступи представників бойових мистецтв та самооборони Крав-мага та кінологів.

На головній сцені триватиме концерт. Зокрема, виступатимуть народний аматорського колективу хору української народної та сучасної пісні «Жайвір», народного аматорського колективу хору української народної пісні «Либідь», вокальний ансамбль «Зерно любові», колектив «Маринівські дівчата» з Донецької області, зразковий ансамбль пісні і танцю «Яблуневий цвіт», зразковий колектив пісні «Ладоньки» та інші. 

Також запланований тематичний показ жіночого та чоловічого вбрання від трьох вітчизняних дизайнерів. 

Кульмінацією дійства стане масове виконання військових патріотичних пісень і Гімну України. 

Коли: 14 жовтня з 12:30.
Де: Співоче поле.
Вхід вільний.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ