На Київщині відкрився Інтерактивний військово-патріотичний центр, який займається збором інформації про воїнів АТО

image
11 Жовтня 2019, 12:51
Поділитися:

Голова Київської обласної державної адміністрації Михайло Бно-Айріян з робочим візитом побував у Борисполі.

Очільник Київщини відвідав Інтерактивний військово-патріотичний центр, що відкрився на базі «Бориспільського професійного ліцею». Цей центр збирає інформацію про воїнів АТО та координує діяльність закладів освіти області щодо військово-патріотичного виховання.

У рамках візиту Михацло Бно-Айріян взяв участь у церемонії відкриття військово-патріотичної гри «Вояцький дух»: «Мав за честь бути присутнім на змаганнях «Вояцький дух», мета яких – поширювати національно-патріотичний рух, практичну підготовку молоді до служби в Збройних силах України та популяризувати професію «військовий».

Військово-патріотична гра «Вояцький дух» (до ребрендінгу «Патріот») проводиться в Київській області з 2008 року. Учасники заходу – вихованці військово-патріотичних клубів та організацій національно-патріотичного спрямування. Цьогоріч це 110 вихованців з Київської, Черкаської та Полтавської областей.

Змагання реалізуються в рамках обласного пошуково-краєзнавчого проекту «Герої сучасності. Київщина» від департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації та навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Київській області.

Також очільник Київщини зустрівся з матерями військових, які загинули в АТО. «Поговорили відверто про наболіле. Мудрі матері мужніх синів. Низькій вам уклін».

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація