Чорнобиль у центрі Києва побачили 12 тисяч людей

image
11 Жовтня 2019, 11:07
Поділитися:

На столичному Річковому вокзалі пройшла міжнародна виставка, присвячена темі Чорнобиля.

За 10 днів медіа-арт виставку ARTEFACT: Chernobyl 33 відвідало більше 12 000 людей. Про це повідомляє пресслужба проєкту ARTEFACT.

Стіни радянської напівзруйнованої будівлі відтворювали атмосферу сучасного та минулого Чорнобилю. Тут розміщувалися композиції з лазерною стелею, VR шоломами, плазмами, проєкторними інсталяціями та параметричними скульптурами.

– Виставка закликає поставити для себе найпростіші питання: Чому сьогодні ми намагаємось не згадувати, який героїчний внесок зробили ліквідатори, не цікавимося, що насправді сталося на ЧАЕС та навіть не знаємо, як захистити себе і своїх дітей від радіації. Це все наслідки масштабної інформаційної складової катастрофи Чорнобиля, – говорить куратор виставки Валерій Коршунов.

На виставці було представлено 17 українських та 7 міжнародних експонатів. Щодня тут дивували перформансами та інсталяціями, проводили безкоштовні екскурсії для дітей та дорослих. 

Реалізація такої виставки стала можливою завдяки Українському Культурному Фонду. Надалі її планують експонувати в інших містах України та в Європі.

Читайте більше цікавих новин у рубриці “Неофіційно”

Джерело: Вечірній Київ