У столичних кінотеатрах покажуть документальні фільми до Дня захисника

image
10 Жовтня 2019, 12:48
Поділитися:

З 10 по 16 жовтня до Дня захисника України мережа кінотеатрів «Планета Кіно» протягом тижня буде показувати створені за державної підтримки документальні фільми компанії «Фор-Пост».

ПРОГРАМА

«Луганський форпост» (2018) / 10 жовтня, четвер
Фільм про події початку жорстокої агресії Росії проти України. Режисер та сценарист – Тарас Ткаченко. Стрічку створено за підтримки Держкіно.

«Висота 307.5» (2019) / 11 жовтня, пʼятниця
Про героїчну оборону найважливішої у ході Дебальцівської кампанії висоти, коли невелика група бійців протистояла наступу ворожих танків. Режисер – Євгенія Цвєтанська, сценарій – Олександр Дріз.

«Вибір» (2019) / 12 жовтня, субота; 14 жовтня, понеділок
Драматична історія про українського адмірала Миколу Жибарєва та про вибір, від якого залежить доля окремої людини та цілої країни. Режисер – Юлія Трибрат, сценарій – Лана Єрмакова та Федір Янько.

«На схід» (2019) / 13 жовтня, неділя
Фільм про повсякденне життя та бойову діяльність воїнів різних родів військ у зоні бойових дій. Режисер та сценарист – Вадим Єрмоленко, оператор-постановник та продюсер – Сергій Тахмазов.

«Заміновані вірністю» (2017) / 15 жовтня, вівторок
Бойовій вівчарці Баді довелось побувати на справжній війні. Це історія про відданість – людям та країні. Режисер – Юрій Ткаченко, сценарій – Яна Пономаренко. Стрічку створено за підтримки Держкіно.

«Одесити на Донбасі» (2017) / 16 жовтня, середа.
Про долі та світогляд тих мешканців Одеси, які добровільно потрапили на буремний Донбас. Режисер – Олександр Авшаров, сценарій – Олександр Лірчук, Юлія Коршунова. Стрічку створено за підтримки Держкіно.

Коли: о 18:30.
Де: «Планета кіно», ТЦ «Блокбастер».
Вартість квитків: 50 – 110 грн.

Крім того, багато тематичних фільмів можна буде побачити і на телеекранах. 

14 жовтня о 18:10 до Дня захисника України на каналі «Україна» відбудеться прем’єра українського фільму «Позивний Бандерас» режисера Зази Буадзе. Події картини розгортаються восени 2014 року в зоні АТО. Група контррозвідників на чолі з досвідченим капітаном Антоном Саєнком (позивний «Бандерас») намагається запобігти диверсії та знешкодити російського підривника Ходока, який регулярно пробирається на українську територію. Завдання ускладнюється тим, що події відбуваються біля рідного села «Бандераса», у якому він не був більше 20 років. Головного героя позивного «Бандераса» зіграв український актор театру і кіно Олег Шульга, відомий за роллю льотчика у фільмі «Червоний». 

На телеканалі UA:Перший 14 жовтня о 19.10 покажуть документальний фільм «Війна химер». Це історія про війну, кохання та смерть. «Лавр» пішов добровольцем на фронт, потрапив в Іловайський котел, втратив побратимів. Настя, подорожуючи розбитими містами, де нещодавно велися бої, намагається зрозуміти сутність війни та кохання. Герої відверто розповідають одне одному, що відчували під час військових дій, виходу з котла. Вони спробують бути разом під час нової, вже спільної подорожі на передову.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ