Вісник Кагарличчини — Пам’яті воїнів-земляків

image
28 Лютого 2019, 17:37
Поділитися:

20 лютого до Ржищівського професійного ліцею завітали юні шахісти з різних навчальних закладів Кагарличчини та міст Ржищева і Богуслава. Приводом до цього стало проведення чергового, вже 14-го за ліком, шахового турніру, присвяченого загиблим воїнам-землякам Андрію Мулявці, Борису Бондарю, Юрію Гладченку та Василю Путаненку. За 14 років формат турніру зазнавав змін – у різні роки участь у ньому брали як шахісти-початківці, так і досвідчені гросмейстери з різних куточків України. Засновники проведення змагань – Ржищівський професійний ліцей та Українська спілка ветеранів Афганістану.

Ось і цього разу на відкриття турніру завітали воїни-інтернаціоналісти, представники місцевої влади, і звичайно ж, педагоги професійного ліцею.

З напутніми словами до молодих шахістів звернулися директор Ржищівського профліцею Віктор Гордієнко, депутат Київської обласної ради Руслан Кузьменко, член правління Української спілки ветеранів Афганістану Володимир Сіроштан, голова Ржищівської організації воїнів-інтернаціоналістів Олександр Максименко, голова Кагарлицького райкому профспілки працівників АПК Петро Цибульський, начальник відділу забезпечення Кагарлицького райвійськкомату Микола Коробенко, колишній очільник міської організації воїнів-інтернаціоналістів та один із засновників шахового турніру Василь Тугай.

Традиційно, перед початком змагань, учні ліцею поклали квіти до могил загиблих воїнів-земляків, після чого розпочалися шахові двобої.

Ближче до опівдня змагання завершилися. Судді Віктор Захарченко та Сергій Іонов привітали переможців, зокрема, Є.Штику (Ржищівський будівельний технікум), І.Міщенка (Ржищівський індустріально-педагогічний технікум) та Я.Блінова (Ржищівський професійний ліцей). У загальнокомандному заліку перше місце вибороли учні Ржищівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, друге та третє місця – школярі Піївської та Кузьминецької шкіл.

Директор ліцею Віктор Гордієнко нагородив переможців кубками, дипломами, медалями та грошовими нагородами, а всіх без винятку учасників – солодощами.

Завершився шаховий турнір концертом у виконанні воїнів-інтернаціоналістів з групи «ТАШАКОР».

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна