Теплові лічильники за межами квартир

image
28 Лютого 2019, 14:41
Поділитися:

Нові правила обліку тепла в багатоквартирних будинках обговорювали на нараді у міського голови на початку робочого тижня.
За словами секретаря міської ради Ярослава Годунка, жителі Борисполя масово звертаються зі скаргами на те, що КП «Бориспільтепломережа» блокує встановлення індивідуальних теплових лічильників.
Директор підприємства Володимир Палінка відповів, що «Бориспільтепломережа» працює згідно чинного законодавства. За його словами, встановлення теплових лічильників наразі регулюється трьома основними законодавчими актами, які були прийняті наприкінці минулого року. Це Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», Постанова Кабінету Міністрів «Про затвердження Порядку визначення технічної можливості встановлення розподільного обліку теплової енергії» і Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства «Про затвердження Порядку оснащення окремих приміщень у будівлях вузлами розподільного обліку».

«При встановленні квартирних засобів розподільчого обліку не вимагаються ні технічні умови, ні проектна документація. Проте організація, яка встановлює ці прилади, повинна мати ліцензію», — сказав Палінка.

На нараді згадувалося, що обурення українців викликав Наказ Міністерства регіонального розвитку, після прийняття якого у серпні минулого року всі вузли розподільчого обліку повинні встановлюватися за межами квартири.
Наголошувалося, що нові правила стосуються лише тих, хто тільки збирається обзавестися лічильниками. Тим, хто їх встановив раніше, хвилюватися не варто, адже закон зворотньої дії не має.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама