Сміттєві урни — не лише користь

image
7 Жовтня 2019, 10:18
Поділитися:

Бориспіль досі не гониться за красою чи оригінальністю.

У Борисполі по-різному

Бориспіль досі не гониться за красою чи оригінальністю. Сміттєві урни всюди різні й добре, що є та прибираються. Більшість — старого зразка. Однак є і симпатичні, наприклад, встановлені біля приватної бізнесової будівлі на вулиці Лютневій (поблизу амбулаторії №1).

Львів і Краків — всюди однакові

Львівська міська адміністрація, схоже, запозичила гарну ідею з урнами у польського Кракова.

У архітектуру таємничих вуличок старого Львова, як і вишуканого Кракова, гарно вписалися однакові металеві урни закритого типу. Темно-зелений колір вуличних ємностей для відходів гармонізує із загальним виглядом вулиць та екстер’єрів будівель, не привертаючи уваги. Вони зручні у використанні: сміття із них «не визирає», за ними легко доглядати (комунальники щоранку миють їх щітками мильним розчином).

Турецька ідея: «Зміни починаються з тебе»

Металеві прозорі урни у вигляді пляшки з надписом «Зміни починаються з тебе» виготовили муніципалітети турецьких міст.

Вони встановлюються поряд із традиційними контейнерами для збору сміття та місцях масового відпочинку та призначені для збору пластикових пляшок. Так спрощується сортування пластикових відходів, вони не змішуються з іншим сміттям, а звичайні урни не переповнюються. Такі елементи мають естетичний вигляд.

Ініціативу міг би перейняти і Бориспіль, встановивши подібні об’єкти біля навчальних закладів та в місцях відпочинку — парку культури, біля озер тощо.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама