Є безкоштовні путівки для дітей

image
28 Лютого 2019, 13:12
Поділитися:

Бориспільський міський Центр первинної медико-санітарної допомоги анонсував початок роботи по санаторно-курортному оздоровленню дітей за безкоштовними путівками.
25 лютого у Фейсбуці з’явилася інформація: «Адміністрація КНП «Бориспільський міський ЦПМСД» повідомляє про наявність безкоштовних путівок для санаторного лікування дітей шкільного віку в дитячі спеціалізовані санаторії…».
Зразу ж розгорнулося обговорення під девізом «зрада!». Щоб відповісти на питання щодо ініціативи несподіваної щедрості, «Вісті» поспілкувалися із заступником директора з медсестринства міської первинки Світланою Ковмигою. (Інформація станом на 26.02.2019 р.)
ДОТРИМАТИСЯ ПРОЦЕДУРИ.
Пані Світлана повідомила, що із Київської обласної дитячої лікарні міста Боярка Бориспіль отримав вісім санаторно-курортних путівок для дітей від 5 до 18 років, що є безкоштовними. Є путівки до закладів МОЗ— «Зелена гірка» (м. Одеса), «Джерело» (м. Трускавець) і «Бердянський» (м. Бердянськ). Оздоровлення пропонується у закладах місцевого значення: «Барвінок» (м. Боярка) та «Поляна» (Баришівський район). Путівки безкоштовні, але дорога — за кошти батьків.
Світлана Ковмига наголосила: щоб отримати путівку, необхідно прийти на прийом до свого сімейного лікаря, який оформить амбулаторну карту; тоді звернутися до амбулаторії на вул. Київський Шлях, 24 (у першій половині дня), щоб стати на облік, а потім отримати путівку, якщо така ще буде в наявності. Співрозмовниця підкреслила, що путівки можуть отримати діти із хронічними захворюваннями. У першу чергу відправлятимуть дітей пільгових категорій, інші — у порядку черги, відповідно профілю захворювання.
НЕ ДЛЯ ВСІХ.
У міській первинці підкреслили, що кожна дитина може скористатися санаторно-курортним лікуванням безкоштовно один раз на рік. Одеський санаторій «Зелена Гірка» пропонує відвідувачам спеціальний бонус: хто скористається безкоштовною
путівкою у зимовий період, а потім приїде до Одеси влітку, зможе пройти курс оздоровлення за 1,5 тис. грн.

«Ми взяли вісім путівок для початку. Надалі будемо брати щомісяця, залежно від звернень містян, щоб визначитися із потребою у путівках, бо у нас немає відповідних баз та черги», — наголосила Світлана Ковмига.

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама