Михайло Бно-Айріян представив економічний потенціал Київщини на Другому форумі регіонів України та Республіки Білорусь

image
4 Жовтня 2019, 12:25
Поділитися:

3-4 жовтня у м. Житомир проходить Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь. Метою форуму є представлення економічного потенціалу регіонів України та Білорусі, а також розбудова нових ініціатив і форм економічного, інвестиційного, науково-технічного та культурного співробітництва на міжрегіональному рівні.

Економічний потенціал Київщини представив голова Київської обласної державної адміністрації Михайло Бно-Айріян.

Особливу увагу голова КОДА зосередив на питанні щодо зміни класифікації існуючого міждержавного пункту пропуску «Вільча – Олександрівка» на міжнародний. Наразі в існуючому пункті пропуску відсутня необхідна інфраструктура, що забезпечує умови для митно-прикордонного контролю вантажів, транспортних засобів та громадян, зона сервісного обслуговування. І це в той час як за минулий рік цей пункт пропуску перетнули 58 404 автотранспортних засобів, а у першій половині 2019 року – 26 324. «Оновлений пункт пропуску дозволить реалізувати та продуктивно використовувати транзитний потенціал прикордонних регіонів, суттєво покращить транспортну доступність, дозволить створити принципово нові можливості для розвитку громад», – наголосив Михайло Бно-Айріян.

Крім того, очільник області розповів про розвиток туристичної галузі, поглиблення міжнародних зв’язків та активізацію торговельних відносин. За його словами, про інвестиційну привабливість області засвідчує позитивна динаміка капітальних інвестицій, які були спрямовані на модернізацію економіки Київщини, та 3 місце серед інших областей держави за часткою капітальних інвестицій у загальнодержавних обсягах. Протягом останніх 3-х років Київщина впевнено тримає 3 місце й за обсягом прямих іноземних інвестицій, які надходять з понад 60 країн світу.

Республіка Білорусь є важливим торговим партнером як для України, так і Київської області зокрема. Свідченням цього є 7 місце Республіки Білорусь серед країн світу за обсягом експорту товарів підприємств Київської області та 6 місце – за обсягом імпорту товарів. «Для України Білорусь є важливою транзитною країною, через яку нам зручно підтримувати відносини з балтійськими і скандинавськими державами. Тому Україні не байдуже, як розвиватиметься політична і економічна ситуація в Білорусі та яка динаміка буде притаманна нашим відносинам», – наголосив голова КОДА.

Також губернатор Київщини підтримав ініціативу Мінінфраструктури про проведення в рамках форуму круглого столу з питань відновлення річного судноплавства на річці Прип’ять та Дніпро, оскільки Київська область зацікавлена у розвитку перевезень річковими маршрутами та створення пасажирських маршрутів.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація