У КМДА продемонструють мистецтво ікебани

image
4 Жовтня 2019, 11:41
Поділитися:

З нагоди особливої дати – 20 річного ювілею Українського відділення найстарішої японської школі ікебани «Ікенобо» – у КМДА підготували спеціальну програму, участь в УСІХ заходах якої абсолютно безкоштовна.

У п’ятницю, 4 жовтня, о 18:30 колонна зала КМДА прийматиме особливого гостя з Японії професора ікебани Фурукава Хіротака. Йому асистуватиме ще одна видатна гостя, яка офіційно носить титул «Живе надбання нації» – професорка ікебани Ямада Мідорі. Просто на ваших очах вони продемонструють процес створення квіткових композицій у всій досконалій майстерності, якої вони досягали десятиліттями тренувань. 

Доповнить зіркову команду професорка ікебани Анжела Лобастов – перша в історії іноземка, запрошена до Японії на професорський конкурс, який до того впродовж 300 років проводився виключно серед японців.

Але це ще не все: 5 – 7 жовтня на вас чекатиме насичена програма на 2-му поверсі КМДА, де, окрім виставки професорських робіт та виставки робіт українських майстрів Ікебани Ікенобо, на вас чекатимуть:

— майстер-класи ікебани для початківців;
— справжня японська чайна церемонія;
— лекція-демонстрація з мистецтва вдягання кімоно;
— майстер-класи з орігамі, фурошікі, а також логічних ігор ґо та сьоґі;
— кураторські екскурсії виставкою композицій ікебани.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ