Скандальне будівництво на Грушевського, 3 ожило. «Незаконно», – кажуть чиновники. ФОТО

image
3 Жовтня 2019, 19:33
Поділитися:

Скандальне будівництво «вхідної групи» до багатоповерхівки на розі вулиць Михайла Грушевського і Героїв Небесної Сотні знову ожило. Щонайпізніше 1 жовтня там почалися роботи зі встановлення металевого каркасу. Тим часом чиновники вказують, що об’єкт не має дозволів на будівництво і будь-які роботи там незаконні. В управлінні інспекції та контролю Броварської міської ради обіцяють перевірки і суд.

Нагадаємо, «вхідну групу» до кв. 73, яка більше нагадує капітальну прибудову з окремим приміщенням, почали зводити ще у 2012 році. Тоді Броварська міська рада затвердила власнику Петру Дорошу особистий строковий сервітут на 3 роки під торгово-офісне приміщення. Це рішення розкритикували сусіди власника і почати активно скаржитись.

Грудень 2012 року. Фото – Дмитро Карпій для “Маєш право знати”

Після цього будівництво припинилось. Власник лише залив фундамент. Спроба поновити спорудження у 2017 році скінчилась масовим протестом мешканців будинку і активістів, які зламали новозбудовані стіни і паркан. Протистояння ледь не призвело до стрілянини.

Протест проти будівництва на вул. Грушевського, 3

Квітень 2017 року. Мешканці та активісти демонтують недобудову

Будь-яких намагань знову почати будувати не було аж до 1 жовтня 2019 року. Принаймні, саме кілька днів тому журналіст «Трибуни Броварів» помітив, що робітники зварюють металевий каркас на фундаменті. 2 жовтня, за зовнішніми ознаками, він уже був завершений.

Грушевськго, 3

1 жовтня 2019 року. Зварювання каркасу

Грушевського, 3

2 жовтня 2019 року. Підготування місця для влаштування проходу до сходів

2 жовтня 2019 року. Зварений металевий каркас

Як розповіли «Трибуні Бровари» у Броварській міській раді, чиновники теж помітили відновлення робіт. Керівники декількох управлінь зазначили, що ніяких дозволів на це не видавали. Ба більше, будівництво назвали незаконним.

Зокрема очільник управління інспекції та контролю Богдан Мельниченко зауважив, що жодних дозвільних документів для будівництва на цей об’єкт нема. Технічний паспорт власник отримав «якимось чудом»: після скандалу 2017 року чиновники провели перевірку та скасували право на виконання будівельних робіт і декларацію про готовність об’єкта до введення в експлуатацію.

Богдан Мельниченко

Богдан Мельниченко. Фото – Микола Кожемяко

Водночас, зауважує чиновник, уже і права на сервітут у власника нема, щонайменше через термін давності ухваленого рішення. До того ж, є судове рішення про скасування такого права.

Зі слів Богдана Мельниченка, тепер, після відновлення будівництва, управління інспекції та контролю проведе перевірку. Для звернення до суду щодо знесення збудованого, варто провести таких перевірок дві. Але до моменту подання позову, через процедуру, мине щонайменше 4 місяці.

Водночас Богдан Мельниченко сумнівається у позитивному рішенні суду. З його слів, власник Павло Дорош зробив «хід конем», продавши цей об’єкт: законним набувачем тепер є Володимир Григоренко.

Нагадаємо, продаж відбувся ще до скандалу у 2017 році. Попри це, Павло Дорош став представником Володимира Григоренка і саме він активно боронив новобудову від мешканців і активістів.

Поспілкуватися з теперішнім власником не вдалося. У свою чергу Павло Дорош пообіцяв, що надасть коментар журналістам, однак слухавку так і не взяв.

Читайте також:

Фото – Дмитро Карій, © «Трибуна Бровари»

Джерело: Трибуна Бровари