Бібліотека Тичини стала «бібліохабом»: як втілюють проєкт сучасного простору

image
3 Жовтня 2019, 15:29
Поділитися:

Вже понад 2 роки у Києві діє проєкт, що змінює усталену концепцію звичайної бібліотеки: тепер для киян створюють сучасні простори, покликані стати новим словом в історії бібліотечної справи.

Сьогодні бібліотека ім. П. Тичини однією з перших отримала нову айдентику, фірмовий стиль та логотип. Надалі оновлені публічні простори будуть об’єднані буквою «Б», що означає «бібліохаб».

Сучасна бібліотека кардинально відрізняється: тут проведено капітальний ремонт, оновлення меблів; створено всі умови для людей з особливими потребами та, зокрема, вадами зору. Наразі кияни мають змогу користуватися тим самим обладнанням, що є і в бібліотеці американського Конгресу.

На відкритті були присутні директорка Департаменту культури Діана Попова, голова Постійної комісії з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха, голова Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук, а також меценати і працівники бібліотеки.

– Я справді щаслива, що нам вдалося втілити такі кардинальні зміни. Ця бібліотека не стане останньою – ми будемо відкривати нові і нові сучасні простори, впроваджувати інноваційні технології, адже головним завданням стоїть мати в кожному районі сучасну оновлену бібліотеку, яка стане центром задоволення культурних, освітніх, інформаційних потреб громадян та комфортного дозвілля, сказала директорка Департаменту культури Діана Попова.

Тепер у бібліотеці:

– універсальний книжковий фонд (42,4 тис. примірників) з усіх галузей знань;
– періодичні видання (92 назви) та послуги чергового бібліографа, який допоможе скористатись електронним каталогом;

– різноманітні культурні заходи та презентації;
– зустрічі з письменниками та видатними особистостями;

– доступ до світових ресурсів інтернету, зона Wi-Fi, місця для роботи на власному комп’ютері; 
– дитячий куточок;
– спеціальне обладнання для людей з порушеннями зору;
– настільні та електронні ігри;

– кінопокази фестивальних фільмів;
– різноманітні тренінги в рамках соціального проєкту КМДА «Освітній хаб міста Києва».

Текст і фото Світлани ЗІНЧЕНКО

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Джерело: Вечірній Київ