Київрада перейменує проспект Комарова

image
3 Жовтня 2019, 11:07
Поділитися:

Комісія Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики підтримала проєкт рішення щодо перейменування проспекту Космонавта Комарова на честь  архієпископа Любомира Гузара. Зазначений проект рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Як повідомляє сайт Київради, громадське обговорення проходило з 15 травня до 15 липня 2018 року на офіційному веб-сайті КМДА. До голосування долучилися 1091 осіб. З них 85% підтримали ідею перейменування. Проти висловилися лише 163 особи.

– Уже кілька десятків років Блаженніший Любомир Гузар залишається моральним авторитетом для цілого покоління українців. Завдяки йому, греко-католицька церква стала не просто однією з найбільш популярних в Україні, але й тепер включена у світовий християнський контекст. Натомість постать космонавта Комарова не пов’язана з Україною, і є лише спадком радянського минулого. Тому цілком доцільно перейменувати відповідний проспект на честь визначного архієпископа, зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів, який був ініціатором перейменування.

Нагадаємо: Любомир Гузар – український релігійний діяч, священник, єпископ, Верховний архієпископ Львівський, десять років був патріархом-предстоятелем Української греко-католицької церкви.

Вклад архієпископа у розвиток української греко-католицької церкви важко переоцінити. Гузар переніс свою резиденцію зі Львова до столиці, підкреслюючи тим самим національне, а не локальне значення УГКЦ.

Ініціативу перейменування проспекту Космонавта Комарова на честь архієпископа Любомира Гузара підтримує і духовенство УГКЦ та керівництво греко-католицької церкви.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ