Київська обласна державна адміністрація » Як українці тепер сплачують за електроенергію: важливі подробиці

image
1 Жовтня 2019, 11:41
Поділитися:

Після закону «Про ринок електричної енергії», прийнятого 19 лютого 2019 року в Україні, населення спіткали зміни у правилах оплати за цю комунальну послугу. Тепер постачанням електроенергії мешканцям Київської області замість «Київобленерго» займається ТОВ «Київська обласна енергопостачальна компанія». Що це означає для українців і як тепер платити за світло, — читайте у нашій статті.

Які зміни відбулися

Після прийняття закону зазнали змін функції обленерго — організацій, які раніше займалися електропостачанням та формуванням платежів за світло. Наразі у регіонах функціонують дві компанії: одна відповідальна за розподіл електричної енергії, друга — безпосередньо за її надання населенню.

Чи потрібно буде переоформляти договори

Щоб продовжувати користуватися електроенергією, українцям потрібно оформити договір з компанією-оператором, що розподіляє системи та з обраним постачальником електроенергії.

Але для зручності населення процедура оформлення договорів спрощена. Вона здійснюється автоматично, тому не потрібно нікуди йти та стояти у черзі, щоб надавати бланки заяв енергетичній компанії. Від платників потрібна одна умова: продовжувати сплачувати по квитанціях. Це означає, що користувач згоден з умовами договору і підключенням до послуг обох компаній.

Хто тепер постачає світло у міста Київської області

Після реформи 2019 року «Київобленерго» передає свої функції ТОВ «Київська обласна енергопостачальна компанія», яка тепер відповідає за:

  • надання електроенергії побутовим користувачам;
  • обслуговування населення щодо розрахунків за послугу і умов оплати.

Важливо: Київська обласна енергопостачальна компанія є самостійною організацією з власними реквізитами. Тому після прийнятого закону мешканці Київської області будуть переводити кошти на нові розрахункові рахунки.

Як тепер сплачувати за електроенергію

Заплатити за світло, як і раніше, можна на пошті, у банківській касі, за допомогою інтернет-банкінгу або платіжних онлайн-сервісів, таких як онлайн платежі Ізіпей. У терміналах «Приватбанку» та «Ощадбанку» дані вже оновлені автоматично, а ось при використанні онлайн-сервісів вам потрібно буде ввести нові реквізити з платіжки.

Чому зручно сплачувати комунальні послуги онлайн

  • Це економить час.
  • Ваші дані краще захищені.
  • Низькі комісії.
  • Оплату можна провести в будь-який час дня і ночі.
  • Можливість використовувати будь-які банківські карти та віртуальний гаманець.
  • Зниження ризиків втрати і крадіжки.

Щоб заплатити за світло за допомогою онлайн-сервісу, просто введіть на сайті свій логін і пароль, виберіть з каталогу потрібну послугу, введіть точні реквізити і натисніть «Оплатити». Зазвичай гроші надходять на рахунок за період від 15 хвилин до трьох днів.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація