Квартирна черга у Борисполі не рухається

image
30 Вересня 2019, 21:35
Поділитися:

На засіданні виконавчого комітету Бориспільської міської ради заслухали  звіт про роботу реєстраційної служби за 2018 рік.

Викликало запитання виділення квартир за державний кошт, оскільки наразі на квартирному обліку перебуває 1526 осіб, але люди не отримують житла. Черга змінюється за рахунок людей, що виїхали з Борисполя або самостійно поліпшили свої житлові умови.

«Побільшала кількість бажаючих стати на квартирний облік серед працівників поліції та військових, це пов’язано з закупівлею державою житла для цих категорій. Додалися також внутрішньо переміщені особи, серед яких пільгові категорії, які мають право на отримання житла за державний кошт», — повідомлялося на засіданні.

За інформацією, яка прозвучала, перші зареєстровані на квартирний облік — із 1979 року, а пільговики (багатодітні сім’ї) — із 1985 року.

Міський голова Анатолій Федорчук зауважив, що ще попередня влада прийняла злочинний закон, відмінивши виділення квартир від будівництва багатоквартирних будинків, внаслідок чого місто втратило можливість щорічно отримувати 4-6 квартир.

«Потім виділення квартир місту замінили мізерною пайовою участю, а з наступного року буде відмінено і її. Цього року сума отриманої пайової участі становить 15 млн грн (за 9 місяців 2019 року)», — сказав Федорчук.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама