Безкоштовна вакцинація проти сказу для домашніх тварин стартує 3 жовтня. ГРАФІК

image
30 Вересня 2019, 19:13
Поділитися:

Із 3 жовтня в Броварах розпочинається осіння безкоштовна вакцинація домашніх тварин проти сказу. Домашні улюбленці зможуть отримати профілактичну дозу на територіях відповідних ЖЕКів. Графік проведення щеплень склали і надали «Трибуні Броварів» у броварському відділі Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Як розповів під час оперативної наради 30 вересня керівник броварського районного управління Держпродспоживслужби Володимир Ситюк, щеплення для домашніх тварин проти сказу робитимуть на території відповідних ЖЕКів і триватиме воно до 16 вересня. Спільно з комунальниками в службі склали графік для проведення вакцинації.

Графік проведення щеплень домашніх тварин у Броварах, жовтень 2019 року

Як видно з графіка, першим почне здійснювати вакцинацію ЖЕК-1 – 3 жовтня. ЖЕК-3 і ЖЕК-4 організують введення доз 7 жовтня, ЖЕК-5 – 8 жовтня, ЖЕК-2 – 16 жовтня. Усі контори, окрім ЖЕК-3, проводитимуть вакцинацію за різними адресами в різний час.

У Держпродспоживслужбі наголошують, що вакцинація проти сказу безкоштовна, та закликають власників домашніх тварин скористатися нагодою захистити своїх улюбленців від смертельної недуги.

Читайте також: У Літках виявили сказ: інфікований собака покусав дівчину

Як розповідав Володимир Ситюк раніше, 21 – 22 вересня на Броварщині провели пероральну вакцинацію диких м’ясоїдних тварин у лісах і полях: за допомогою авіації розкидали принади для тварин із дозами вакцини, які ті мали з’їсти.

Читайте також: Імунізація диких тварин проти сказу: чіпати принаду заборонено!

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби Київщини, кампанію поширення принад проти сказу в області проводили з 14 до 22 вересня. Їх поширювали над лісами і сільгоспугіддями за допомогою літаків АН-2. Лікарі зазначають, що вакцини безпечні для людей і тварин.

Сказ – особливо небезпечна гостра вірусна хвороба тварин і людей, яка характеризується ознаками поліенцефаломієліту, паралічами і абсолютною смертністю. Відповідно до оцінки Всесвітньої організації охорони здоров’я, сказ входить у п’ятірку найбільш небезпечних хвороб, які є спільними для людей і тварин.

Читайте також:

Джерело: Трибуна Бровари