Громадські слухання: на Радіостанції запланували дитячий садок, сквери і знесення старобудів

image
29 Вересня 2019, 21:22
Поділитися:

Управління містобудування та архітектури Броварської міської ради винесло на громадські слухання проєкт детального плану територій в районі Радіостанції – на вулицях Гетьманській, Батуринській і Олега Ольжича. Чиновники пропонують затвердити, зокрема, будівництво нового дитячого садка на 120 місць, двох зелених зон, а також знести стару 1-2-поверхову забудову для будівництва таунхаузів. Слухання триватимуть до 28 жовтня, взяти участь зможуть лише жителі мікрорайону.

Як ідеться в повідомленні про громадські слухання, метою внесення змін є завершення формування кварталу садибної забудови з урахуванням містобудівної ситуації на вказаних землях. Для освоєння проєктної території прийнятий тип житлової забудови – індивідуальна.

Проєкт нового детального плану територій на Радіостанції

Як зазначають в управлінні, зона житлової та громадської забудови в новому проєкті формується групами одноквартирної житлової садибної та блокованої забудов, а також ділянками закладів обслуговування. Окрім наявних ділянок, на вільній від забудови території заплановано розмістити ще 25 садибних ділянок площею до 0,1 га, які формуються у вигляді 3-х кварталів.

Радіостанція на Торгмаші

Вулиця Гетьманська на Радіостанції, вересень 2019 року

Вулиця Гетьманська

Один із уже зведених приватних будинків на Радіостанції

Змінами також передбачено знесення застарілого 1-2-поверхового житлового фонду взовж вул. Проєктної 2. На території, що звільниться, зведуть два квартали блокованої забудови з 27-ми житлових будинків типу таунхауз із приквартирними ділянками – в середньому до 0,05 га.

На вул. Проєктній, 3 у новому детальному плані територій запланували розмістити дошкільний навчальний заклад на 120 місць – на земельній ділянці у 0,48 га. Окрім того, задля збереження невпорядкованих насаджень сосен, чиновники пропонують відкрити два сквери. Один – біля дитячого садка. Другий – коло ресторанного комплексу на вул. Проєктній, 1.

Зазначимо, Броварська міська рада вирішила внести зміни до детального плану територій ще на сесії 28 лютого. Чинний ДПТ, який раніше оприлюднили чиновники, наразі має такий вигляд.

оприлюднений Броварською міською радою

Нинішній детальний план території Радіостанції

Як зазначила керівниця управління містобудування та архітектури Світлана Батинчук, громадські слухання тривають із 27 вересня до 28 жовтня. Водночас чиновниця зауважила, що до слухань допускаються лише ті фізичні та юридичні особи, які зареєстровані на зазначеній території. Звуження переліку учасників обговорення очільниця відомства пояснила змінами до законодавства.

В оприлюдненому повідомленні про слухання вказано, що пропозиції громадськості приймають у письмовому й електронному виглядах із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця мешкання з особистим підписом заявника. Вони мають містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил.

Пропозиції варто подавати до управління містобудування та архітектури Броварської міської ради на вул. Гагаріна, 15, каб. 412. Електронна адреса: [email protected]. Тел.: (04594) 5-30-49. Відповідальна особа: начальник управління містобудування та архітектури Броварської міської ради – головна архітекторка міста Батинчук Світлана Миколаївна.

Під час громадських слухань пропозиції (зауваження) можна подавати в письмовій та/або усній формах, їх вноситимуть до протоколу засідання. Слухання відбудуться 25 жовтня з 10:00 до 12:00 у малій залі виконкому Броварської міської ради (каб. 204) на вул. Гагаріна, 15, 2-й поверх.

Фото – Дмитро Карпій, © «Трибуна Бровари» 

Джерело: Трибуна Бровари