Супрун розповіла «золоті» правила для здорового серця

image
29 Вересня 2019, 20:25
Поділитися:

З кожним днем кількість людей, які страждають проблемами з серцем невпинно збільшується. А вік серцевих хвороб все молодшає. А отже, це значно впливає на якість та тривалість життя людей. Що робити, аби запобігти серцево-судинним  хворобам, розповіла Уляна Супрун у мережі Facebook.

За даними ВООЗ, 17,9 мільйона людей померли від хвороб серця та судин у 2016 році. Це близько 30% від усіх смертей у світі. З них 85% трапилися через серцевий напад та інсульт. Серцево-судинним хворобам можна запобігти. Тому важливо, щоби кожен із нас пам’ятав, що наш спосіб життя, регулярні візити до сімейного лікаря та обізнаність про хвороби судини і серця — найважливіший захист від них- коментує Супрун.

Що є запорукою здорового серця та судин:

  • Здоровий спосіб життя

80% передчасних інфарктів та інсультів можна попередити за допомогою здорового способу життя та своєчасного звернення до лікаря. Серед факторів, які збільшують ризики появи хвороб серця — надлишкова вага, брак фізичної активності, куріння та вживання алкоголю, неповноцінне харчування, стрес та високий тиск.

  • Вчасні та регулярні візити до свого сімейного лікаря

Регулярно відвідуйте свого терапевта чи сімейного лікаря, з яким підписали декларацію, та вчасно проходьте профілактичні скринінги.

  • Вчасний та регулярний прийом ліків

Сьогодні не існує іншого способу запобігти ускладненням гіпертензії (інсульту, інфаркту, ураженню нирок, судинній деменції) крім дотримання здорового способу життя та регулярного медикаментозного лікування.

-Бережіть своє серце. Універсальної пігулки для профілактики хвороб серця і судин не існує. Натомість здоровий спосіб життя та контроль ризиків мають доведену ефективність– зазначає Супрун.

Читайте більше цікавих новин у рубриці “Неофіційно”

Джерело: Вечірній Київ