Принцеса Лея та інші: у Києві триває виставка романтичних сенполій

image
27 Вересня 2019, 16:41
Поділитися:

До неділі, 29 вересня, кияни можуть безплатно помилуватися десятками видів фіалок. А закохані у ці неймовірні квіти – придбати «діточок» та дорослі рослини у самому центрі столиці – в Природничому музеї.

Фіалки – це наче  котики серед домашніх квітів, – сміється молода дівчина звіряючи свій список сортів, які запланувала купити, із «прайсом» селекціонерів сенполій. Її увагу привертає крихітний горщечок із білими квіточками-крапельками.

Сорт називається «Принцеса Лея». Власниця – Ірина Прихнич розповідає, що це звичайна фіалка міні.

-Доглядати і любити, як і звичайні сенполії. Взагалі, вони непримхливі: світло, помірний полив, тісний горщик і гарний ґрунт, – пояснює Ірина особливості піклування за маленькими фіалками. У її колекції десятки сортів. – Як у людей у квартирах шафи, так у мене стелажі із фіалками, я їх додатково підсвічую лампами, а щоб підлити «плантацію» використовую спеціальну драбину. Фіалки – це велика любов і натхнення від кольорів.

Горщечки на виставці селекціонери виставляють саме за кольорами суцвіть: рожеві, білі, фіолетові, різнобарвні – так простіше відвідувачам-аматорам, які обирають квіти спонтанно. Або за романтичними назвами: «Чорний принц», «Перша леді», «Княгиня Ольга», «Сніг і небо», «Поцілунок ангела»,  «Перша любов», «Цукрова вата».

Листочки продавали за 25 гривень, «діточки» від 50 гривень (залежить від сорту), а за дорослі рослини просили від 150 гривень. 

До слова, наприкінці жовтня у Будинку природи відбудеться всеукраїнська виставка сенполій.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ