Голова райдержадміністрації В.В. Галюк зустрівся з членами Спілки учасників АТО Сквирщини

image
27 Лютого 2019, 13:21
Поділитися:

26 лютого голова райдержадміністрації В.В. Галюк зустрівся з членами Спілки учасників АТО Сквирщини. Участь у зустрічі також взяли начальник управління фінансів райдержадміністрації М.В. Ульянова, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Н.М. Капітанюк, начальник відділу економічного розвитку Сквирської райдержадміністрації О.П. Пилюта, начальник відділу соціальної та психологічної підтримки учасників АТО та їх сімей районного центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді І.П. Бай.

Причиною звернення учасників антитерористичної операції до керівництва району стали проблемні питання, пов»язані із забезпечення права учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на безкоштовний пільговий проїзд.

«Зазначена проблема стоїть надто гостро, оскільки з одного боку, відповідно до ст. 37 Закону України „Про автомобільний транспорт“, автоперевізники зобов»язані забезпечити пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, а з іншого – перевізники скаржаться на відсутність відшкодування за пільгове перевезення», – зазначив голова райдержадміністрації.

Виходом з цієї ситуації може стати лише прийняття місцевих програм відшкодування за пільгові перевезення, про що неодноразово наголошувалось головам громад району під час проведення нарад та засідань колегії райдержадміністрації, тим більше, що фінансова децентралізація відкрила для органів місцевого самоврядування такі можливості.

Начальник відділу економічного розвитку Сквирської райдержадміністрації О.П. Пилюта повідомив, що на цей час такі програми прийняли вже 12 громад району.

Учасники зустрічі обговорили та окреслили шляхи вирішення цього та інших питання, які стосувалися соціального захисту учасників антитерористичної операції

Джерело: Сквира.info