Хотіли як краще: безпечні огорожі для дорожників витіснили пішоходів на проїжджу частину

image
27 Лютого 2019, 12:21
Поділитися:

Сучасне і безпечне огородження встановили на місці дорожніх робіт по вулиці Антоновича. 50 секцій пластикового «плотика» дісталося у користування підприємству ТОВ «БРК Термотехнолоджі», яке працює на цій ділянці. Про це повідомили в КП «Центр організації дорожнього руху» міста Києва.

Віднедавна під час виконання різних дорожніх робіт фірми чи підприємства різних форм власності мають використовувати лише однакові стандартні огорожі.

-Секції  довжиною по 2 метри виготовлені з пластику, є досить легкими, але міцними, оснащені сигнальними ліхтарями жовтого кольору з живленням акумуляторними батареями та регулюванням яскравості за допомогою фотоелементів, – пояснили комунальники.

До слова, нещодавно мер столиці Віталій Кличко нагадав, що місто закупило 5 кілометрів сучасного огородження, для використання під час дорожніх робіт.

Нагадаємо, що відповідно розпорядження КМДА 28.03.2018 №520 “Про деякі питання благоустрою у м.Києві” підприємства мають дотримуватися певних вимог: ставити знаки «Дорожні роботи» й титульні дошки, де зазначено, які роботи ведуться, їх початок – закінчення, хто виконує, й телефони відповідальних.

За дотриманням цих вимог будуть наглядати навіть співробітники КК «Київавтодор».

Проте, залишається відкритим питання про безпеку пішоходів, бо ж поки місця робіт огорожені красивими і безпечними плотиками, перехожим доводиться «розминатися» із автомобілями на проїжджій частині.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ