Де ясні зорі вечорові…

image
26 Вересня 2019, 14:47
Поділитися:

Цього року День народження свого села жителі Стайок відзначали 14 вересня. Урочистості традиційно проходили в сільському Будинку культури – в затишному залі, облаштованому зручними м’якими кріслами та сучасною музичною апаратурою.
Все в залі налаштовувало на святковий лад – від декорацій і до сценічних костюмів, які своєю красою та вишуканістю, ніби промовляли: сьогодні в Стайках – особливе свято.
Традиційно урочистості розпочалися із виконання Державного гімну та вручення короваю головному спонсору свята – директору ПОСП “Дніпро” Анатолію Вороні.
Неподалік сцени важко було не помітити два столи, вщерть закладені подарунками для односельців. Як з’ясувалося, у Стайках, на відміну від інших сіл, збережено добру традицію вшановувати на День села подарунками найстарших жителів громади, ювілярів, новонароджених, подружні пари, працівників закладів освіти, медицини, лісового господарства тощо.
Вели святкове дійство Тамара Гладка й Ірина Малоока. Під оплески присутніх у залі ведучі представили шанованих гостей: в.о. голови районної держадміністрації Світлану Синюк, Кагарлицького міського голову Олександра Панюту, голів сіл Ольгу Бевзу (Зелений Яр), Олега Колосовського (Стрітівка), Юлію Фесенко (Расавка), а також представників Ржищівської міської об’єднаної територіальної громади.
Земляків привітали Стайківський сільський голова Наталія Галкіна та директор
ПОСП “Дніпро” Анатолій Ворона. У своїх вітаннях вони подякували односельчанам за підтримку та висловили сподівання, що всі без винятку стайківчани в цей день гарно відпочинуть, і згодом День села всі згадуватимуть лише теплими та вдячними словами.
Олександр Панюта та Світлана Синюк побажали стайківчанам мирного неба, добробуту й статків та вручили голові села подарунки.
Концертна програма була побудована таким чином, що дві години концерту пролетіли, немов одна мить. Земляків радували піснями народний аматорський колектив “Берегиня”, гурти “Лада” та “Лілея”, вокально-інструментальний ансамбль “Компроміс”, дует “Калинонька”, танцювальний колектив “Мрія”, хореографічний колектив “Віночок”, солісти Будинку культури Еліна Ясюк, Тарас Козуб, Ілона Деркач, Аліна Баняс, Марія Босенко. Їм, а також художнім керівникам Наталії Щетініній, Миколі Нещерету, Анатолію Гаврильцю, хореографам Олені Деркач та Наталії Ромашовій ведучі свята від усієї громади висловили особливу вдячність.
Втім, на цьому концертна програма того дня не завершилася. Естафету від стайківчан перейняли заслужені артистки з вокального гурту “Червоні маки”.
Тим часом на вулиці діти каталися з гірок, стрибали на батуті, грали в “Дартс”, ласували солодкою ватою й морозивом.
По завершенні концерту на всіх чекали смачні пригощання. Стайківчани та гості мали змогу посмакувати смачного кулешу, запашної юшки, гарячих вареників та пригоститися шашликами.
І, звісно, – потанцювати на дискотеці, яка тривала дотемна.

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна