Розквітни у щасті, роде наш красний

image
26 Вересня 2019, 09:36
Поділитися:

Упродовж двох з половиною годин тривав святковий концерт у Шпендівському будинку культури з нагоди Дня села. За цей час жителі населеного пункту та гості, які прийшли відпочити, могли вдосталь насолодитися співом місцевих артистів, а згодом ще й пригоститися гарячим капусняком, якого організатори приготували у достатній для всіх бажаючих кількості, а дітей безкоштовно пригощали ще й морозивом.
Розпочалися урочистості з традиційного виконанння гімну України та привітання сільського голови Миколи Петренка. У своєму вітальному зверненні до громади, голова села побажав односельцям гарно провести цей вечір та нагадав, що Шпендівка – одне з найдревніших населених пунктів району та має славну історію, якою небезпідставно гордяться жителі села. Також Микола Петренко подякував всім, хто не байдужий до проблем громади та бере активну участь у житті села.
Привітали того дня шпендівчан зі святом і почесні гості: заступник голови районної ради Олег Волошин, міський голова Олександр Панюта, заступник директора ПрАТ “Агрофорт” Зіновій Лялюк, настоятель парафії Івана Богослова священник Василь Суп.
Серед подарунків були сертифікати на три тисячі гривень для ФАПу (від міської ради), на три тисячі гривень для придбання велосипеда для фельдшера та на п’ятдесят тисяч гривень для виготовлення кошторисної документації на будівництво сільського храму (від “Агрофорту”).
Цінні подарунки сільський голова вручив новонародженим, першокласникам, молодим подружжям. Вшановано на святі було і ліквідаторів аварії на ЧАЕС, і воїнів АТО, “афганців” – їм були вручені букети квітів.
Піснями радували жителів села вокальний колектив “Народне джерело” (художній керівник Петро Ткаченко), а також юні та дорослі співаки Максим Слухай, Аліна Дєткіна, Наталія Миколаєнко, Аміна Шафаренко, Толя Дєткін, Артем Дишлевий, Женя Слухай, Вероніка Шандренко, Оксана Дишлева, Любов Макарова, вокальний ансамбль «Мальви» Горохуватського сільського клубу.
По закінченні концерту найменші жителі села мали змогу вдосталь пострибати на батуті, поласувати солодкою ватою, морозивом, а дорослі – скуштувати капусняка та потанцювати на дискотеці.
Особлива вдячність від організаторів свята – спонсорам, а саме: ПрАТ “Агрофорт” (керівник – Андрій Воробчак), приватним підприємцям Олександру Миколаєнку та Олегу Сучку, фермерському господарству «МАКС» (керівник – Володимир Мазур).

Джерело: Вісник Кагарличчини — Головна