Будівлю Подільського РАЦС почали реставрувати

image
25 Вересня 2019, 11:38
Поділитися:

На вулиці Борисоглібській, 6 розпочато реставраційні роботи у будівлі Подільського РАЦС – пам’ятки архітектури місцевого значення.

Про це повідомили у КНМЦ по охороні, реставрації та використанню пам’яток історії, культури і заповідних територій, інформує КМДА.

Наразі у будівлі середини ХІХ століття знаходиться Подільський РАЦС. Проте мешкав тут і професор Київської духовної академії Степан Сольський, який ще й був міським головою Києва у 1887-1900 рр.

Двоповерховий, цегляний, тинькований будинок становить призматичний об’єм. Його центральна частина виділена невеликим ризалітом із трьома вікнами, прикрашеними напіврозетками, трикутними сандриками – на другому поверсі. Лиштви вікон у бічних крилах завершують прямі сандрики. Будинок є характерним прикладом житлової забудови з рисами пізнього класицизму.

«Роботи днями розпочато. На завершення реставрації потрібно близько 1,5 року. Орієнтовний кошторис повної реставрації цієї історичної будівлі – близько 5 млн грн. Потрошку, але ми рухаємось у позитивному руслі. На жаль, не всі власники будинків-пам’яток сумлінно ставляться до їх утримання. У Києві близько 400 історичних будинків зі статусом пам’ятки. Більшість із них – у приватній власності, інші – на балансі різних структурних підрозділів КМДА, міністерств, інших державних установ, комунальних підприємств, райдержадміністрацій тощо. Я сподіваюсь на якомога швидше прийняття законопроекту № 8202 (новий реєстраційний номер 0895), завдяки якому всі недобросовісні власники пам’яток 100 разів подумають перед тим, як нищити наше історичне й культурне надбання», – додав директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

Читайте також: У столичній мерії занепокоєні підготовкою до опалювального сезону

Читайте також: У столичній школі 6 учнів отруїлися купоросом

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV