Відкриття McDonald`s знову відкладається. На невизначений термін

image
24 Вересня 2019, 22:25
Поділитися:

Анонсоване раніше відкриття ресторану McDonald`s  у Броварах не відбулось ні на День Незалежності, ні на День міста. З огляду на документи будівельної інспекції, ситуація з розміщенням у «серці міста» закладу ресторанного господарства з використанням зареєстрованого товарного знаку «МакДональдс» все ще залишається під питанням.

Попередні дані про строки відкриття закладу було озвучено під час засідання інвестиційної ради представником забудовника. Зі свого боку журналісти «Трибуни Броварів» неодноразово намагались отримати підтвердження інформації про наміри розміщення закладу McDonald`s у Броварах від офіційного представника всесвітньої корпорації в Україні. Втім, офіційна  відповідь про конкретні наміри, дати чи місце розташування майбутнього ресторану була більш ніж лаконічною: «…компанія Мак Дональдс розглядає всі регіони України для відкриття нових закладів ресторанного господарства. В тому числі і місто Бровари. Ми розвиваємо мережу по всій країні і зазначене місто не є виключенням…».

Наразі відомо про те, що ПП «Спартак», яке є замовником будівництва торговельного центру, де мав розміщуватись брендовий заклад  харчування, вкотре не змогло ввести будівлю в експлуатацію. Порушення, виявлені під час інспектування об’єкту, на думку інспекторів Департаменту дозвільних процедур ДАБІ України в Київській області, є достатніми для відмови у видачі сертифікату про готовність об’єкту до експлуатації.

Нагадаємо, попередню відмову забудовник отримав у зв’язку з невідповідністю об’єкта проєктній документації. Крім того, Державна архітектурно-будівельна інспекція за поданням прокуратури Київської області провела ряд  позапланових перевірок щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм і стандартів при будівництві ТЦ, де мав розміститись МакДональдс.

Незавершена будівля торговельного центру розташована на головній транспортній артерії міста – вул. Київській. Із одного боку вона межує з автозаправною станцією ТОВ «КЛО», а з іншого – найбільшим перехрестям у Броварах – вул. Чорновола та Київської.

Зазначимо, що всі вищезгадані дії проводяться не на рівні міських інспектуючих органів, адже перевірки об’єктів такої складності у повноваження місцевого відділу ДАБІ не входять.

У зв’язку з обставинами, що склались, подальших прогнозів щодо відкриття ресторану МакДональдс очікувати не варто. Наразі відомо лише про те, що забудовник знову звернувся до контролюючого органу за отриманням сертифікату про готовність об’єкту. ДАБІ України у Київській області має розглянути звернення 27 вересня 2019 року.

Нагадаємо, власником ПП «Спартак», який будує ТЦ, є колишній депутат Броварської міської ради та екс-голова земельної комісії Сергій Піддубняк, який тісно пов’язаний із Ігорем Трощенком –  колишнім найбільшим забудовником Броварів – та чинним міським головою Ігорем Сапожком. З січня цього року відбулось ряд засідань виконавчих органів влади, і забудовнику було надано знижку на сплату пайового внеску на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури міста.

На тему будівництва ТЦ, відтак і МакДональдса, читайте також:

Головне фото  –  Микола Кожемяко

Джерело: Трибуна Бровари